Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Προσοχή! Το wi-fi κάνει κακό στο σπέρμα!

Την ανδρική γονιμότητα επηρεάζουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, όπως υποστηρίζει νέα μελέτη. Αργεντινοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η υπερβολική χρήση
λάπτοπ συνδεδεμένου με ασύρματο δίκτυο Ίντερνετ (Wi-Fi) «σκοτώνει» το σπέρμα. Wi-Fi: Ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει αργά και χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Στη μελέτη των ειδικών της Κλινικής Αναπαραγωγικής Ιατρικής Nascentis, στην Κόρντομπα, έλαβαν μέρος 29 υγιείς άνδρες, από τους οποίους ελήφθη δείγμα σπέρματος.

Κάποια δείγματα εκτέθηκαν στη θερμότητα που παραγόταν από το κάτω μέρος ενός λάπτοπ ενώ αυτό βρισκόταν συνδεδεμένο με δίκτυο Wi-Fi. Τα υπόλοιπα δείγματα, εκτέθηκαν στην ίδια θερμοκρασία - ήταν όμως τοποθετημένα μακριά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τέσσερις ώρες αργότερα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το 25% των σπερματοζωάριων που είχαν εκτεθεί στις ψηφιακές τεχνολογίες δεν κολυμπούσε πια, συγκριτικά με το 14% των σπερματοζωάριων που δεν είχαν τοποθετηθεί κοντά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.Ακόμα, το 9% των «hi-tech» σπερματοζωάριων εμφάνισε βλάβες στο γενετικό υλικό - τριπλάσιο δηλαδή ποσοστό από αυτό που καταγραφόταν στα υπόλοιπα σπερματοζωάρια.

Κύριος ένοχος για τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι ειδικοί στο επιστημονικό έντυπο «Fertility and Sterility», είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που διαχέεται στον χώρο μέσω του ασύρματου δικτύου.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η χρήση ενός λάπτοπ που είναι συνδεδεμένο με δίκτυο Wi-Fiκαι τοποθετείται κοντά στα ανδρικά γεννητικά όργανα μπορεί να μειώσει την ποιότητα του σπέρματος» εξηγούν οι επιστήμονες.

«Για την ώρα, δεν γνωρίζουμε εάν κάτι τέτοιο ισχύει για όλα τα λάπτοπ που είναι συνδεδεμένα με Wi-Fi, ή ποιες άλλες συνθήκες κατά τη χρήση τους μπορούν ενδεχομένως να ενισχύσουν την συγκεκριμένη επίδραση στην ανδρική γονιμότητα» προσθέτουν.

Τέλος, οι ειδικοί πραγματοποίησαν μια ανεξάρτητη δοκιμή κατά την οποία χρησιμοποίησαν φορητό υπολογιστή που όμως δεν ήταν συνδεδεμένος με Wi-Fi. Είδαν λοιπόν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εξέπεμπε η συσκευή από μόνη της, ήταν αμελητέα.

Παλαιότερα ευρήματα:

Η τελευταία μελέτη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, που υποστηρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές «ρίχνουν» την ανδρική γονιμότητα.

Κάποιες από αυτές είχαν δείξει ότι σε συνθήκες εργαστηρίου, ακόμη και η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων ήταν ικανή να μειώσει την κινητικότητα των σπερματοζωάριων. Πριν από περίπου έναν χρόνο, ουρολόγοι είχαν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για τους άνδρες που κάθονται έχοντας το λάπτοπ στα πόδια τους, καθώς η θερμοκρασία της ευαίσθητης περιοχής άγγιζε απαγορευτικά για το σπέρμα επίπεδα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις