Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Τραγωδία στην Κύπρο – 14χρονος μαθητής αυτοκτόνησε γιατί δεν τον άφηναν να πάει σχολείο

Συγκλονισμένη η Κύπρος από την αυτοκτονία του 14χρονου παιδιού. Ο πατέρας του τον ανάγκαζε να δουλεύει σκληρά και του απαγόρευε να πάει σχολείο.
Γείτονες είχαν καταγγείλει την συμπεριφορά του πατέρα στις αρχές αλλά δεν είχε γίνει τίποτα! Το παιδί αυτοκτόνησε λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Ένα 14χρονο παιδί έδωσε τέλος στην ζωή του στην Κύπρο γιατί δεν μπορούσε να ζήσει όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Ο 14χρονος έβαλε τέλος στην ζωή του γιατί ζούσε σε ένα σπίτι όπου βασίλευε η βία και ο αυταρχισμός. Ο ίδιος του ο πατέρας του απαγόρευε να πάει στο σχολείο και του επέβαλλε να φροντίζει τα μικρότερα αδέρφια του αλλά και να δουλεύει για να τα ζήσει. Έτσι, λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία το μικρό αγόρι σε άντεξε και προτίμησε τον θάνατο.

Όπως αποκαλύπτουν τα Κυπριακά ΜΜΕ, όλα έγιναν σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας. Ο 14χρονος βρέθηκε νεκρός στην φάρμα του πατέρα του από τον άνθρωπο που τον έφερε στην ζωή.

Ο πατέρας του τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται εκ των υστέρων, η ζωή που ζούσε ήταν πραγματικά αβίωτη.

Οι κάτοικοι του χωριού γνώριζαν ότι ο 14χρονος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, για να δουλεύει και να φέρνει χρήματα στο σπίτι του, αφού θεωρείτο πως ήταν υποχρέωση του ως ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας. Εργαζόταν αρκετές ώρες την ημέρα και δεν ζούσε όπως τα αδέλφια του ή άλλα παιδιά της ηλικίας του, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη του επιθυμία ήταν να επιστρέψει στο σχολείο.

Οι κάτοικοι του χωριού μιλούν για ένα ευγενικό παιδί που πάντα συνόδευε και πρόσεχε τα δύο μικρότερα αδέλφια του. Είχε αναγκαστεί να μεγαλώσει πρόωρα. Λένε μάλιστα ότι είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πλέον, εκ των υστέρων ανακοινώθηκε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 14χρονου παιδιού, από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Η έρευνα έπρεπε όμως να γίνει για τις συνθήκες ζωή του!

Με πληροφορίες από Reporter.com.cy


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις