Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Νέα απόβαση μεταναστών στη Λέσβο -Βάρκες γεμάτες κόσμο έφτασαν στο νησί

Ασφυκτικό το πρόβλημα του μεταναστευτικού , με τις ροές να είναι ασταμάτητες. Μέσα σε 10 λεπτά σήμερα, στη Λέσβο, έκαναν
απόβαση δεκάδες (ορισμένες πληροφορίες μιλούν για εκατοντάδες) μετανάστες, με βάρκες, από τα τουρκικά παράλια.

 Και ενώ στο κέντρο της Μόριας βρίσκονται ήδη περί τους 13.000 μετανάστες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, δεν σταματούν να φθάνουν και νέοι μετανάστες. Σήμερα, μετά από αρκετές μέρες κατά τις οποίες είχε καταγραφεί μείωση των ροών, κατεγράφη ένα μαζικό κύμα άφιξης προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Σκάλα Συκαμιάς προσεγγίζουν δύο έως τέσσερις βάρκες γεμάτες μετανάστες και μαι ακόμη από την πλευρά του αεροδρομίου.

Αν και οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες, υπολογίζεται πως σε κάθε βάρκα επιβιβάζονται περισσότεροι από 60 πρόσφυγες και μετανάστες.

Αστυνομία και Λιμενικό σπεύδουν στην περιοχή
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η πρώτη ενημέρωση που είχε το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης είναι για τέσσερις βάρκες με μεγάλο -αλλά άγνωστο- αριθμό μεταναστών - προσφύγων.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
Πέρα από τους λιμενικούς, στο σημείο σπεύδουν αυτή την ώρα και αστυνομικοί. Οπως ανέφερε στο iefimerida.gr, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Λέσβου Βασίλης Ροδόπουλος «μας έχουν ενημερώσει για μια "απόβαση", όμως ακόμα δεν έχουμε αναλυτικά στοιχεία. Αυτή την ώρα συνάδελφοι μεταβαίνουν στη Σκάλα» προσέθεσε ο κ. Ροδόπουλος, που νωρίτερα απηύθυνε έκκληση για άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά καταγράφονται την ώρα που η κατάσταση στη Μόρια μοιάζει έκρυθμη και η κυβέρνηση επιχειρεί να εκτονώσει τον προσφυγικό καταυλισμό.

 Ανδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, μητέρες με μωρά παιδιά στην αγκαλιά τους διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης στον καταυλισμό της Μόριας και ζητούν να μετακινηθούν άμεσα από εκεί. Μάλιστα κάποιες γυναίκες κρατούν στα χέρια τους μεγάλα χαρτόνια στα οποία έχουν γράψει συνθήματα όπως «Η Μόρια είναι κόλαση».

Κάποια στιγμή οι μετανάστες τύλιξαν έναν άνθρωπο με σεντόνι και τον περιέφεραν ως νεκρό, θέλοντας να δείξουν πως μέσα στη Μόρια είναι ουσιαστικά νεκροί.


Στη συνέχεια εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως αφγανικής καταγωγής, έφυγαν από τον καταυλισμό και ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στη νησί, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις