Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Χρυσό κολιέ 4.000 ετών αξίας 12.000 ευρώ βρέθηκε πεταμένο σε χωράφι (pics)

Πολύ τυχερός στάθηκε ένας άνδρας καθώς μία βόλτα του στην Κάμπρια της βορειοδυτικής Αγγλίας ήταν αρκετή για να του… χαρίσει ένα μοναδικό εύρημα.Ο 54χρονος Μπίλι Βάουγκαν έμεινε άφωνος όταν ο ανιχνευτής μετάλλων άρχισε να χτυπάει με μανία. Είχε βρει σε ένα χωράφι ένα χρυσό κολιέ που χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού και αξίζει περισσότερο από 12.300 ευρώ.
Το χρυσό κολιέ ήταν λίγο κάτω από την επιφάνεια της Γης και το ανέσυρε με ευκολία. Αρχικά, ο 54χρονος σκέφτηκε ότι επρόκειτο για κομμάτι αναρριχητικού εξοπλισμού, όμως ανακάλυψε ότι δεν ήταν όταν έστειλε μία φωτογραφία με το εύρημά του σε έναν φίλο του, ο οποίος το αναγνώρισε.
Ο κ. Βάουγκαν το έδειξε σε έναν κοσμηματοπώλη και του είπε ότι το κόσμημα είχε αγοραστική αξία μεγαλύτερη των 12.300 ευρώ.
Αν αναλογιστεί κανείς και την ιστορική του σημασία, το κόσμημα εκτιμάται ότι αξίζει πολύ περισσότερο.
Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο ότι αν το εύρημα του 54χρονου καθοριστεί ότι αποτελεί θησαυρό, τότε θα πρέπει να το προσφέρει σε κάποιο μουσείο με τιμή που καθορίζεται από την Επιτροπή Αξιολόγησης Θησαυρού του Βρετανικού Μουσείου.
Πηγή: Daily Mail

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις