Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά όλο το 24ωρο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ!

Τα μέλη της σπείρας λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, με βάρδιες, ώστε να καλύπτουν κάθε λεπτό της ημέρας - Οι Αρχές συνέλαβαν 10 αλλοδαπούς και κατάσχεσαν ναρκωτικά διαφόρων ειδών

Οργάνωση εμπορικής επιχείρησης που λειτουργούσε όλο το 24ωρο με βάρδιες, προμηθεύοντας ναρκωτικά όλων των ειδών, κυρίως γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά και άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια, είχε το ορμητήριο ενός από τα βασικότερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε χθες, μετά από συντονισμένη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Αντωνιάδου και σε διαμερίσματα της γύρω περιοχής.

Πρόκειται για ένα πραγματικό «σούπερ μάρκετ» με σχεδόν όλα τα είδη ναρκωτικών, με…. θυρίδες μέσα από τις οποίες γινόταν η αγοραπωλησία, και μόνο από τα κατασχεθέντα ναρκωτικά, υπολογίζεται ότι η σπείρα θα αποκόμιζε κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ ανυπολόγιστα είναι τα ποσά που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής από το εμπόριο του θανάτου.

Την υπόθεση παρουσίασε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρο Χρονόπουλο, δίνοντας λεπτομέρειες για τη λειτουργία του κυκλώματος και τον καθορισμένο τρόπο δράσης του κάθε μέλους της, καθώς και το πού αποθήκευαν τα ναρκωτικά και πώς τα διακινούσαν.



«Δρούσαν με βάρδιες»

Οι δράστες είχαν εγκαταστήσει την «εμπορική επιχείρηση» στο ακατοίκητο κτήριο της οδού Αντωνιάδου, πλάι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, και λειτουργούσαν επί 24ώρου βάσεως, σε δύο βάρδιες, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και από τις 10 το βράδυ έως τις 10 το πρωί. Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 10 μέλη της οργάνωσης, όλα αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας. Ως αρχηγός της οργάνωσης και διαχειριστής των εισπράξεων φέρεται ότι είναι ένας 28χρονος Αφγανός, ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα και έδινε τις εντολές στους άλλους.


Το κύκλωμα είχε «καβάτζες» που έκρυβε τα ναρκωτικά σε πέντε διαμερίσματα στην γύρω περιοχή του κέντρου της Αθήνας και σε ένα μπαρ στην οδό Κρήτης. Τα μέλη της σπείρας μετέφεραν τα ναρκωτικά από τις «καβάτζες» στο ερειπωμένο σπίτι της οδού Αντωνιάδου, τα έβαζαν στο υπόγειο, όπου καθόταν στην βάρδια του ένας «πωλητής» και μέσα από τρύπες στον τοίχο και τα παράθυρα «έσπρωχνε» τα ναρκωτικά στους αγοραστές. Την ίδια ώρα κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου υπήρχαν δύο «τσιλιαδόροι» τη μέρα και ένας τη νύχτα, οι οποίοι παράλληλα έκαναν και εμπόριο στο δρόμο.


Η Δίωξη Ναρκωτικών, όπως είπε ο κ. Τζεφέρης, είχε κάνει συστηματική και μεθοδική έρευνα που οδήγησε στην ανακάλυψη «ορμητηρίου», στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου.

Όταν όλα ήταν έτοιμα, αποφασίστηκε η χθεσινή οργανωμένη επιχείρηση, τόσο στο «ορμητήριο» όσο και στα πέντε διαμερίσματα και το μπαρ, όπου συνελήφθησαν τα μέλη του κυκλώματος και κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά αλλά και ολόκληρο οπλοστάσιο, που διέθεταν οι λαθρέμποροι.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις