Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ;; Η Νέα επίσημη σελίδα της τραπέζης της Ελλάδος μας ανακοινώνει...


Η Νέα επίσημη σελίδα της τραπέζης της Ελλάδος μας ανακοινώνει τον ρόλο της μέσα στα πλαίσια άσκησης νομισματικής πολιτικής..

Οπως βλέπετε λοιπόν ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας είναι η σταθερότητα των τιμών και η διατήρηση της αγοραστικής δύναμης του ευρώ..Για να επιτευχθεί αυτή η πολιτική σύμφωνα πάντα με τους κανόνες που έχουν ορίσει οι κεντρικές τράπεζες ο πληθωρισμός σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι πλησίον και κάτω του 2%. Ενα μέγεθος που η παγκόσμια οικονομική θεωρία δεν έχει ανακαλύψει ακόμη με έρευνες πως το ορίσανε οι κεντρικές τράπεζες..
Στην Ελλάδα όμως σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός βρίσκεται στο -0,2% και εμείς ρωτάμε τον κεντρικό τραπεζίτη τι κάνατε κύριε στουρνάρα προκειμένου να εφαρμόσετε την νομισματική πολιτική που προβλέπει το καταστατικό της ΤτΕ και οι διεθνείς κανόνες λειτουργίας των κεντρικών τραπεζών;; 
Ποιος επιτέλους σε αυτή την χώρα θα επιβάλει στον κεντρικό τραπεζίτη να εφαρμόσει και να υπηρετήσει τον ρόλο του;
Πανος Λελιατσος.


ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώνει η ΕΚΤ μέσα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κεντρικός τραπεζίτης είναι ιδιοκτήτης πλέον ομολόγων κρατικών και εταιρικών αλλά και μετοχών ύψους 2,65 τρις Ευρώ..Ενας κεντρικός τραπεζίτης που με το πάτημα ενός κουμπιού δημιουργεί χρήμα και ψωνίζει ότι γουστάρει δίχως κανέναν έλεγχο δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν..Δίχως να ελέγχεται η νομιμότητα και η πιθανή συναλλαγή του κεντρικού τραπεζίτη με τους διαχειριστές κεφαλαίων..


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις