Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ανακοινώνουν Hot Spot στην Κρήτη;

Οι περιοχές που θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για τη φιλοξενία μεταναστών έχουν εντοπιστεί ήδη και εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες, νομικές και άλλες, για τη δημιουργία τους.

Η Κρήτη φαίνεται να "φιγουράρει" για μια ακόμα φορά ανάμεσα στις περιοχές στις οποίες θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σενάριο έχει διαψευστεί .

Ο χρόνος για την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου ως προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού μετρά αντίστροφα με τις ανακοινώσεις για το θέμα να αναμένονται άμεσα.
Πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, αναφέρουν ότι τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας θα δημιουργηθούν σε Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο και Κω ενώ στον σχεδιασμό που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, όπως αναφέρει περιλαμβάνεται και η Κρήτη. Οι πληροφορίες του cretalive, αναφέρουν ότι πρόκειται για το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στους Αρμένους Ρεθύμνου.
Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό πως στο τραπέζι έχουν πέσει για κέντρα και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ δεν έχουν εγκαταλειφθεί οι σκέψεις και για μικρότερα νησιά.
Πιθανόν η δημιουργία τους να γίνει σε δύο φάσεις καθώς θα χρειαστεί και ένα χρονικό διάστημα για την κατασκευή τους. Βέβαια, οι περιοχές έχουν εντοπιστεί ήδη και εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες, νομικές και άλλες, για τη δημιουργία τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην ενδοχώρα θα πρόκειται κυρίως για παλιές βιομηχανικές μονάδες που δεν λειτουργούν. Υπολογίζεται ότι συνολικά θα φιλοξενηθούν στα κλειστά κέντρα περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα. Όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός και στη σύσκεψη με τους περιφερειάρχες, σε καμία περίπτωση ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που θα φιλοξενηθούν σε κάθε περιφέρεια δεν θα ξεπερνά το 1% του πληθυσμού της και θα υπάρχει αναλογικότητα στην κατανομή τους
Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη για το θέμα υπό τον πρωθυπουργό. Εκεί φαίνεται οτι συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου, ενώ και στη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τους 13 περιφερειάρχες φαίνεται πως έγινε αναφορά στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις