Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ελλάδα - Κραουνάκης: «Ο εχθρός θα φάει το μ@@νί του!» (video) - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

«Να μείνουνε τα αρχαία, να μείνουνε in situ αλλιώς ο εχθρός θα φάει το μ@@ν@ του». Με αυτό το αυτοσχέδιο στιχάκι μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κραουνάκης επιχείρησε να...
διασκεδάσει τους εργαζόμενους στην κοπή της πίτας στην Μπουμπουλίνας προκαλώντας αμηχανία και αλγεινές εντυπώσεις.
Είναι η γνωστή η μαχητικότητα, σε συνδυασμό με την δυνατότητα να σοκάρει που έχει στο δημόσιο λόγο του ο Σταμάτης Κραουνάκης. Αυτή τη φορά εφάρμοσε το στυλ αυτό, όχι σε κάποιο κέντρο διασκέδασης, σε μια μουσική σκηνή, ή στο ραδιόφωνο, αλλά μέσα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού! Αδοντας μεταξύ άλλων «ίου ίου ίου αυτού του υπουργείου πολύ αμφισβητείται εν τέλει η τιμή του». Και το παράδοξο είναι ότι κάποιοι εργαζόμενοι του υπουργείου έσπευσαν να χειροκροτήσουν γελώντας, ενώ άλλοι πάγωσαν.
Το κλίμα αυτό διαμορφώθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την κοπή πίτας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Προηγήθηκε η χορωδία των εργαζομένων, μια τραγουδίστρια με πιο safe επιλογές τραγουδιστικά και μετά το σόου του Σταμάτη Κραουνάκη. Με την προτροπή παρεβρισκόμενων και συνδικαλιστών, έπαιρνε έμπνευση για να κάνει τα στιχάκια για αυτό το αυτοσχέδιο τραγούδι.
Νωρίτερα είχε μιλήσει για την υπόθεση των πνευματικών δικαιωμάτων και δη την απόφαση της Λίνας Μενδώνη να δώσει άδεια στην ΕΔΕΜ, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να λέει «δεν χαίρομαι, μας πέταξαν καυτή πατάτα». Μάλιστα όταν κάποια στιγμή ακούστηκε ένα θόρυβος στο βάθος, ένα σούρσιμο, αντέδρασε λέγοντας «σπάστα θα πάρει καινούρια η Μενδώνη».
Οσον αφορά το επίμαχο τραγούδι, μπορείτε να το ακούσετε στα βίντεο που επισυνάπτονται στο κείμενο. Οι εναρκτήριοι στίχοι είναι «έα έα έα, να μείνουνε τα αρχαία, να μείνουνε in situ, αλλιώς ο εχθρός θα φάει το μο@ν@ του». Αργότερα αναφέρθηκε στην τιμή του υπουργείου ενώ αναρωτήθηκε δυνατά «γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλύτερα; Ασε καλύτερα μην τα πιάσω». Το επόμενο στιχάκι ήταν «δώστε μισθούς, στους αρχαιολόγους δώστε μισθούς» για να ξεσπάσουν αντιδράσεις από τους υπαλλήλους και να προσθέσει «σε όλες τις ειδικότητες δώστε μισθούς» πάντα τραγουδώντας.
Εγινε στιχάκι ακόμα και το αίτημα να μην γίνουν ιδιωτικού δικαίου τα μουσεία «γιατί θα πάνε όλοι στην Αχερουσία». Ακολούθησαν κλασικά αγαπημένα του τραγούδια. Δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που ένιωσαν ενοχλημένοι, κυρίως επειδή όλο αυτό έλαβε χώρα μέσα στο ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, στον χώρο των συνεδριάσεων του ΚΑΣ. Και ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, να ακουστούν δηλαδή τέτοιες εκφράσεις ακόμα και με τη μορφή σατιρικού τραγουδιού. Ο συνθέτης και τραγουδιστής αποκάλυψε μάλιστα ότι ήθελε να γίνει αρχαιολόγος όταν ήταν μικρός, αλλά τελικά έγινε η αδελφή του.
φωτο αρχειου
Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις