Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ο Τραμπ απέλυσε στρατιωτικό που ήταν μάρτυρας στην έρευνα εναντίον του!

Ο αντισυνταγματάρχης Αλεξάντερ Βίντμαν, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ο οποίος υπήρξε βασικός μάρτυρας στην έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλν Τραμπ,
απολύθηκε σήμερα από τη δουλειά του στον Λευκό Οίκο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό των Αμερικανών γιατί τερματίστηκε η δουλειά αυτού του ανθρώπου, για ποιον λόγο αυτή η χώρα έχει πλέον έναν λιγότερο στρατιώτη να υπηρετεί στον Λευκό Οίκο”, σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Πρέσμαν. “Ζητήθηκε από τον αντισυνταγματάρχη Βίντμαν να φύγει επειδή είπε την αλήθεια”, πρόσθεσε.

Ο Βίντμαν οδηγήθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο, όπου εργαζόταν το τελευταίο διάστημα, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ο αντισυνταγματάρχης είχε καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο ότι ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, αλλά και να ερευνήσει μια θεωρία (που έχει καταρριφθεί) σύμφωνα με την οποία το Κίεβο και όχι η Μόσχα κρυβόταν πίσω από την ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016. “Δεν πίστευα στ’ αυτιά” μου, είπε χαρακτηριστικά ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ο Βίντμαν θα απολυόταν, δηλώνοντας ότι “δεν είναι ικανοποιημένος μαζί τους”.

Μία πηγή με γνώση της κατάστασης είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο στρατιωτικός θα μετατεθεί στο υπουργείο Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις