Αυτό φάνηκε περίτρανα στην απόφαση για κλείσιμο όλων των σχολείων για 14 ημέρες. Μέχρι την Κυριακή δεν θεωρούνταν απαραίτητο και ξαφνικά την Τρίτη θεωρήθηκε απαραίτητο. Τι άλλαξε;
Απλά η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και ακολουθεί την τακτική «βλέποντας και κάνοντας». Τα σχολεία τα έκλεισε μέχρι και η Αλβανία με... δύο κρούσματα.

Όποιο αντιδράει αστραπιαία αυτός και την γλιτώνει. Το παράδειγμα της κακής διαχείρισης από την Ιταλία θα έπρεπε να αποτελεί μάθημα για όλους.
Τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί για τον κορωνοϊό όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας επανέλαβε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων για 15 ημέρες και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες.
Πέρα από τα υπάρχοντα μέτρα όμως ο κ. Πέτσας τόνισε ότι αφού αξιολογηθεί η κατάσταση στο Eurogroup τα αρμόδια υπουργεία θα πάρουν μέτρα στήριξης της οικονομίας.
Εκδίδεται ΠΝΠ στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα εξής:
Άδεια ειδικού σκοπού για τον έναν από τους δυο γονείς με πλήρεις αποδοχές.
Για κάθε 4 ημέρες άδειας οι τρεις θα λογίζονται ειδικού σκοπού και μόνο μια θα λογίζεται ως κανονική άδεια.
Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού τότε ο άλλος δεν θα δικαιούται.
Εάν ο ένας από τους δυο γονείς δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.
Η κυβέρνηση παρέχει πλήρη υποστήριξη στο σύστημα δημόσιας υγείας με κονδύλι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου