Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Τουρκία: Έπεσαν οι μάσκες και τώρα τρέχουν με τον κορονοϊό!

Η Τουρκία τρέχει και δεν φθάνει μετά το 2ο κρούσμα προσβολής από κορονοϊό και τους σχετικούς λεονταρισμούς Ερντογαν …
Παρόλο που κανείς σε όλο τον κόσμο δεν πιστευει τα όσα σχετικά λέγονται  από την Τουρκία και ειδικοί εκτιμούν ότι κρύβονται περιστατικά, η πραγματικότητα είναι πλέον αμείλικτη και οι ιθύνοντες αναγκάζονται να πατήσουν γκάζι δημοσίως…


Έτσι οπως γράφει η Χουριετ, η Τουρκία θα κλείσει τωρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για δύο εβδομάδες και θα εφαρμόσει, λεει, εξ αποστάσεως  εκπαίδευση  ως μέρος των προφυλάξεων κατά του νέου κοροναϊού .

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από 5ωρη συνάντηση στο προεδρικό <<Σαράι>>, εν μέσω της επιδημίας που τρέχει .

Μετά τη συνάντηση, ο προεδρεύων εκπρόσωπος τυπου του Ερντογάν  İbrahim Kalın ανακοίνωσε διάφορα προληπτικά μέτρα για τις επόμενες εβδομάδες, πρόσθετα σε άλλα υπαρχοντα.

-Ανήγγειλε ότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας, μέσης και ανωτερης εκπαίδευσης θα κλείσουν για μια εβδομάδα από τις 16 Μαρτίου.     “Στη συνέχεια, από τις 23 Μαρτίου, οι σπουδαστές μας θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους μέσω του διαδικτύου και της τηλεόρασης με το εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό σύστημα”, δήλωσε ο Καλίν, προσθέτοντας ότι το  Υπουργείο Παιδείας έχει ετοιμαστεί για το θέμα.   Μαλιστα ο υπουργός Παιδείας κ.    Selçuk παρουσίασε ευρύτερο σχέδιο για δωρεάν εξ αποστάσεως εκπαίδευση… Επίσης, δήλωσε ότι όσοι προετοιμάζονται για διάφορες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου στο πανεπιστήμιο και των εξετάσεων γυμνασίου, θα επωφεληθούν επίσης από την δωρεάν ακαδημαϊκή πλατφόρμα υποστήριξης του υπουργείου.

Επίσης ο Τούρκος Υπουργός Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Zehra Zümrüt Selçuk έγραψε στο Twitter ότι τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και τα ιδιωτικά παιδικά κλαμπ θα κλείσουν από τις 16 Μαρτίου μέχρι την επόμενη ειδοποίηση.

Ακόμα  δεν θα παρίστανται φιλαθλοι σε αθλητικές εκδηλώσεις μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε επίσης τις επισκέψεις του στο εξωτερικό , ενώ οι κρατικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να ζητούν άδεια να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, δήλωσε ο Καλίν. Πάντως  η τριμερής συνάντηση των ηγετών της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας στην Τουρκία σχετικά με το ζήτημα της κρίσης των προσφύγων για τις 17 Μαρτίου εξακολουθεί να ισχύει,ανέφερε.

Επιπλέον το κοινοβούλιο της Τουρκίας έχει απαγορεύσει τους επισκέπτες μέχρι τις 31 Μαρτίου ως προφύλαξη κατά του κοροναϊού, δήλωσε το Γραφείο του Προέδρου του Κοινοβουλίου.“Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το έργο του κοινοβουλίου θα συνεχιστεί και το κοινοβουλευτικό προσωπικό θα εκτελέσει τα καθήκοντά του”, δήλωσε.

Κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημεριδα ελήφθησαν μέτρα  προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή απολυμαντικών στη χώρα και να αποφευχθεί έκρηξη του κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.«Η υποχρέωση ανάμειξης 3% αιθανόλης σε βενζίνη αναστέλλεται για τρεις μήνες. Έτσι, η ζήτηση αιθανόλης των διυλιστηρίων θα μειωθεί», δήλωσε σχετικά με τα μέτρα αυτά ο Μουσταφά Βάρνακ.

Ακάρ : Τέρμα οι …χαιρετούρες!

Από χθες  ανακοίνωσε μέτρα για τον Στρατό και υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar. Αυτά αφορούν βασικά  στον μεγαλο περιορισμό αποστολής στρατιωτικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό και  στις δημόσιες εκδηλώσεις  ( ορκωμοσίες, αποφοιτήσεις κλπ)  που θα γινονται χωρις προσκεκλημένους  τους συγγενείς .

 “Περιορίσαμε τις αντιπροσωπείες μας να πάνε στο εξωτερικό και στις διεθνείς επαφές τους” ειπε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Ακαρ, ο οποίος ανέφερε ότι από προχθές σταμάτησε η υποδοχή κόσμου σε οποιεσδήποτε τελετές λήξης, ορκωμοσίας ή τελετές αποφοίτησης, κατά την προσεχή περίοδο. “Περιμένουμε την κατανόηση από τις οικογένειές τους” είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις