Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Δημοσκόπηση Mega: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ / Τι φοβούνται περισσότερο οι πολίτες

Θετικά βλέπουν οι πολίτες τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 28/04/2020 σε 1.204 άτομα ηλικίας 17 ετών και άνω.

Η υγεία ήταν ένα θέμα το οποίο το 2019 δεν απασχολούσε σχεδόν καθόλου τους πολίτες, όμως το 2020, με την εμφάνιση του κορονοϊού εκτοξεύτηκε η ανησυχία. Εν μέσω όμως της πανδημίας, και η οικονομία είναι ένα από τα θέματα που προβληματίζουν τους πολίτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, τον Σεπτέμβριο του 2019, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ήταν υψηλός ενώ στη συνέχεια πέφτει κατακόρυφα.
Θετικές είναι οι γνώμες των ερωτηθέντων για τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού σε ποσοστό της τάξης του 87% ενώ στις εντυπώσεις για τα θέματα οικονομίας το ποσοστό που βλέπει θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης αγγίζει το 45%.
Μεγάλος κερδισμένος από την κρίση του κορονοϊού, αποδεικνύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (97%) συμφωνεί ότι είναι αναγκαίο και πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Κίνα πρέπει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την προέλευση του κορονοϊού.
Αναφορικά με την άποψη των ερωτηθέντων για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί μέχρι στιγμής τα καθήκοντα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το 74% απάντησε ότι έχει θετική γνώμη και το 22% αρνητική.
Ποια είναι η εντύπωση των ερωτηθέντων για την Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ; Σε ποσοστό 61% είναι αρνητική.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρόθεση ψήφου αγγίζει το 21,1%.






ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις