Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Για διακίνηση παράνομων μεταναστών Συνελήφθη ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέτ Ασλάμ, έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο καταζητείται για διακίνηση λαθρομεταναστών. Ο Ασλάμ κατέθεσε αίτηση να τού χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέτ Ασλάμ, έπειτα από ένταλμα
της Interpol, σύμφωνα με το οποίο καταζητείται για διακίνηση λαθρομεταναστών.
Ο Τζιαβέτ συνελήφθη στο σπίτι του στον Κολωνό και κρατείται στην Ασφάλεια.
Το ένταλμα της Interpol είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, οι οποίες κατηγορούν τον Τζαβέτ ότι το 2005 είχε μεσολαβήσει επ αμοιβή για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από το Πακιστάν στην Ελλάδα.
Ο Τζαβέτ Ασλάμ παρουσιάστηκε το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών κ. Παντελή, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.
H «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο» επισημαίνει ότι «το ένταλμα σύλληψης του από την χούντα του Πακιστάν και η προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να τον συλλάβει και να τον απελάσει είναι ένα ακραίο παράδειγμα ότι Μουσάραφ και Καραμανλής συνεργάζονται στο πλευρό του Μπους και του Μπλέρ με όπλο την ισλαμοφοβία».
Σημειώνει επίσης ότι η σύλληψη του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «είναι μια ενέργεια της κυβέρνησης Καραμανλή και του Βύρωνα Πολύδωρα εκδικητική για την δράση της στην καταγγελία των απαγωγών των Πακιστανών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις