Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Έντονη κινητοποίηση των Τούρκων σε Έβρο και Αιγαίο: Ετοιμάζουν μαζική προώθηση παράνομων μεταναστών...


Tα πρόσφατα πολλαπλά περιστατικά πυροβολισμών στον Έβρο από την τουρκική πλευρά δεν γίνονται τυχαία ακόμα κι αν θέλουν να πιστεύουν στην Αθήνα πως πρόκειται για τουφεκιές στο αέρα χωρίς κάποιο σκοπό.


To καλοκαίρι έρχεται και οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για ταυτόχρονη και μαζική προώθηση παράνομων μεταναστών σε Έβρο και νησιά.Αν αναλογιστεί κανείς πως στην απέναντι πλευρά των συνόρων βρίσκονται εκατοντάδες σκηνές όπου διανυκτερεύουν εκ περιτροπής άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής αλλά και το γεγονός ότι το τελευταίο 24ωρο υπήρξε επίσκεψη στον Εβρο του  Μιχάλη Χρυσοχοίδη όπου πραγματοποιείται στην τουρκική πλευρά η ανέγερση δύο «πύργων» στο ύψος της Καστανιάς και του Τυχερού με συστήματα ανίχνευσης κινήσεων , κάμερες , ραντάρ αλλά κι αδρανοποιητές κινητών, τότε γίνεται κατανοητό πως οι Τούρκοι ετοιμάζονται για νέο κύμα προωθήσεων παράνομων μεταναστών μόλις ξεμπερδέψουν και οι ίδιοι με τον κορωνοϊό.

Όσο η πανδημία ήταν στο «πικ» οι απόπειρες να προωθήσουν παράνομους μετανάστες, πιθανότατα φορείς του κορωνοϊού, ήταν πρόβλημα και για τα μέλη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής που πρέπει να τους διαχειριστούν αλλά τώρα πλέον στην Τουρκία έχουν περάσει και αυτοί στην επόμενη φάση καθώς αρχίζουν να μειώνονται κρούσματα και νεκροί.

Η Άγκυρα θέλει να επιτύχει την πλήρη εποπτεία των ελληνοτουρκικών συνόρων , την «αποτροπή επαναπροώθησης αλλοδαπών» αλλά την ουσιαστική δική της προώθηση παράνομων μεταναστών , την συγκέντρωση οπτικού υλικού από τις κινήσεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο κλπ.

Σε παρόμοιες ωστόσο κατασκευές -παρατηρητήρια με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα θα προχωρήσει κι η ελληνική πλευρά , ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του 2020 η κατασκευή του νέου, συμπληρωματικού φράκτη στον Εβρο μήκους 30 χιλιομέτρων.

Ελληνες αξιωματούχοι ανησυχούν ότι τα επόμενα 24ωρα λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών θα επιχειρηθεί από τη τουρκική πλευρά μαζική προώθηση μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά , παρά τις συντονισμένες αποτρεπτικές προσπάθειες του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη έφθασε στην Λέσβο η πρώτη –μετά την 1η Απριλίου- βάρκα με 50 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη βάρκα επέβαιναν άνδρες, γυναίκες και παιδιά αφρικανικής και αφγανικής καταγωγής. Η αποβίβαση έγινε στις 7 το πρωί περίπου στο Καλό Λιμάνι στη βορειοδυτική Λέσβο, σημείο μακριά από τις συνήθεις ακτές αποβίβασης στην ανατολική, βορειοανατολική και ανατολική Λέσβο.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσαν πληροφορίες- που είχαν διαψευσθεί αρχικά από την ελληνική πλευρά-ότι οι ελληνικές αρχές «μπλόκαραν» την μετάδοση σήματος και κατέρριψαν τουρκικό drone στην διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης στον Εβρο πριν 2,5μήνες.

Οπως ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι » οι Ελληνες αστυνομικοί και στρατιωτικοί διεπίστωσαν λίγο μετα τη πτώση του drone προπηλακισμό από τους Τούρκους ενστόλους του χειριστή του drone γιατί απέδωσαν σε δικό του λάθος, την απώλεια του».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις