Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Επικουρικές συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν έως 200 ευρώ αύξηση - Ποιοι ευνοούνται περισσότερο

Στις 2 Ιουνίου θα λάβουν αυξήσεις έως 48% (δηλαδή από 5 έως 196 ευρώ) περίπου 250.000 συνταξιούχοι στις επικουρικές συντάξεις τους.
Η μεσοσταθμική αύξηση είναι 99, 57 ευρώ τον μήνα. Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν αυξήσεις είναι όσοι έχασαν μέρος της σύνταξης τους με τον νόμο Κατρούγκαλου καθώς είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ, ενώ υπάρχουν και συνταξιούχοι μετά το καλοκαίρι του 2016 αλλά αφορούν αιτήσεις έως 31/12/2014.

Τα αναδρομικά ποσά των αυξήσεων αναμένεται να δοθούν εφάπαξ με τη σύνταξη Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". Το κόστος των περικοπών που τώρα ακυρώνονται φτάνει στα 25 εκατ. ευρώ τον μήνα δηλαδή 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ για τα αναδρομικά ποσά. Οι επικουρικές που κόπηκαν το καλοκαίρι του 2016 ήταν συντάξεις με αίτηση έως τις 31/12/2014 καθώς από 1/1/2015 ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού ο οποίος δεν αλλάζει. Με τη διατύπωση που υπάρχει στο νομοσχέδιο καταργείται επί της ουσίας ο τότε επανυπολογισμός των επικουρικών με δύο βασικά αποτελέσματα για τους παλαιούς συνταξιούχους:

1.Όσοι είχαν περικοπές το καλοκαίρι του 2016 θα λάβουν πίσω αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου του 2019 τα ποσά που έχασαν.

2.Πάνω από 700.000 συνταξιούχοι που διατηρούν προσωπική διαφορά είχαν άθροισμα κάτω από 1.300 ευρώ κύριας και επικουρικής το καλοκαίρι του 2016 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το ίδιο ποσό αλλά ολόκληρο ως σύνταξη .

Οι κερδισμένοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", oι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι παρακάτω συνταξιούχοι:

1.Περίπου 200 ευρώ μεικτά θα λάβουν οι τραπεζοϋπάλληλοι των πρ. Τραπεζών Πίστεως και Εμπορικής και πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του τ.ΟΑΕΕ.

2.Έως 150 ευρώ θα λάβουν οι ναυτικοί του ΚΕΑΝ και ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες.

3.Έως 130 ευρώ θα λάβουν οι εμποροϋπάλληλοι και δικηγόροι.

4. Έως 100 ευρώ θα λάβουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ) συμβολαιογράφοι, εργαζόμενοι σε εταιρείες οινοπνευματοποιίας και σε εταιρείες οινοπνευματοποιίας και ζυθοποιίας, δημοτικοί υπάλληλοι, προσωπικό γεωργικών συνεταιριστικών οργανώσεων.

5. Έως 50 ευρώ θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, τραπεζοϋπάλληλοι της πρ.Αγροτικής Τράπεζας , μηχανικοί , εργαζόμενοι του ΟΤΕ, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τεχνικοί Τύπου.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις επικουρικές προκύπτουν για τους συνταξιούχους που είχαν τις υψηλότερες μειώσεις το καλοκαίρι το 2016.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις