Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Πάνε να καλύψουν την δεύτερη «δολοφονία» της Τοπαλούδη από τον Σκέρτσο με το «σεντόνι» της «προσωπικής δήλωσης»


Πάνε να καλύψουν στην κυβέρνηση την δεύτερη «δολοφονία» της Τοπαλούδη από τον Σκέρτσο απλώνοντας το «σεντόνι» της «προσωπικής δήλωσης».


Στην ουσία με την δήλωση αυτή η Ελένη Τοπαλούδη που μαρτύρησε στα χέρια των δύο δίποδων «δολοφονείται» μια ακόμη φορά γιατί όπως είναι γνωστό και από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες οι νεκροί που βρήκαν άδικο θάνατο (και ειδεχθή) ησυχάζουν μόνο όταν δικαιωθούν για το κακό που τους έκαναν.


Ένας υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ προσωπική τοποθέτηση μπορεί να έχει μόνο για θέματα που αφορούν την οικογένειά του και τους φίλους του, οποιαδήποτε τοποθέτηση αφορά δημόσιο ζήτημα πόσω δε μάλλον μια αποτρόπαιη δολοφονία που βρίσκεται στην φάση της εκδίκασης, η οποία δήλωση γίνεται από δημόσιο πρόσωπο και εν προκειμένω από έναν υπουργώ παρά τω πρωθυπουργώ (γιατί και ο υφυπουργός υπουργός είναι, απλά βρίσκεται κάτω από τον υπουργό), αυτό δεν είναι προσωπική τοποθέτηση, αυτό είναι πολιτική δήλωση η οποία αγγίζει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Προσωπική δήλωση για δημόσιο θέμα, από δημόσιο πρόσωπο, σε δημόσιο μέσο, είναι 100% πολιτική δήλωση και ο μόνος δρόμος για τον κύριο Σκέρτσο αν αισθάνεται ότι έσφαλλε είναι η παράιτησή, του αν δεν αισθάνεται ότι έσφαλε, τότε ο μόνος δρόμος είναι η αποπομπή του, ειδάλλως το χρεώνεται 100% το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης.

Ως «προσωπική τοποθέτηση» είδε τις δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θεωρώ ότι δεν ήταν πολιτική παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, του κυρίου Σκέρτσου».

«Επρόκειτο για μία προσωπική τοποθέτηση σε ένα ζήτημα αιχμής που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Από το λεκτικό αλλά και από το ύφος της ανάρτησης του κυρίου Σκέρτσου είναι σαφέστατο ότι δεν προκύπτει οποιαδήποτε βούληση να υπάρξει επιρροή στην έκδοση της απόφασης. Άλλωστε, δεν πρόκειται για υπόθεση με πολιτικό ενδιαφέρον, είναι κυρίως κοινωνικό το ζήτημα», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Όποιος γνωρίζει τον κύριο Σκέρτσο, πρόκειται για έναν άνθρωπο πάρα πολύ υψηλού ήθους και ευπρέπειας. Θα ήταν απολύτως αδύνατο και εκτός της δικής μας αντίληψης να έκανε οποιαδήποτε τοποθέτηση με σκοπό να επηρεάσει τη δικαστική κρίση».

Όμως, ο υπουργός Επικρατείας, υπό και τη νομική ιδιότητά του, είπε ότι «είναι κάτι που απασχολεί τη νομική επιστήμη προαιώνια, κατά πόσο δηλαδή ο δικαστής είναι ένας εντελώς ακέραιος, στεγνός τεχνοκράτης, ένας άνθρωπος ο οποίος θα εφαρμόζει τη νομική επιστήμη σε ένα επίπεδο απολύτως καθαρό χωρίς προσμείξεις κοινωνιολογικές, ανθρωπολογικές, ψυχολογικές, οικονομικές ή αν θα πρέπει ο δικαστής να βρίσκεται δίπλα στο κοινό αίσθημα, να αφουγκράζεται, να έχει συναισθήματα στην έδρα. Είναι ένα ζήτημα πάρα πολύ λεπτό και δύσκολο.

Η δίκη αυτή έχει πολύ ιδιαίτερη κοινωνική φόρτιση, είναι μία δίκη που απασχολεί το πανελλήνιο, είναι ευκαιρία να συζητήσουμε αλλά ας το αφήσουμε για πιο ουδέτερο χρόνο, πώς φανταζόμαστε τεχνικά τον δικαστή. Αν θέλουμε τον δικαστή που θα ίσταται πέραν των οποιωνδήποτε κοινωνικών δεδομένων που περιβάλλουν μία υπόθεση, αν τον θέλουμε να είναι κοντά στα νομικά ή τον θέλουμε να αφουγκράζεται και την κοινωνία».

«Η προσωπική μου άποψη, και είναι κάτι που το γνωρίζουν οι φοιτητές μου για περισσότερα από είκοσι χρόνια, είναι ότι ο δικαστής πρέπει να εφαρμόζει το δίκαιο με ένα θετικιστικό τρόπο, να είναι αυστηρός με τα νομικά. Όλοι οι άνθρωποι, και οι δικαστές, έχουν πάντοτε τις προδιαθέσεις, τις προεπιλογές, όλοι έχουμε τα βιώματά μας, από την άλλη πλευρά όταν καλείσαι να απονείμεις δικαιοσύνη θα πρέπει να μένεις κατά το δυνατόν πιο κοντά στο γράμμα και το πνεύμα του νόμου, να αποστασιοποιείσαι συναισθηματικά, να αφήνεις τις ψυχολογικές προεπιλογές σου και να κρίνεις με βάση το υφιστάμενο δίκαιο.

Ακόμη και αν πρόκειται για υποθέσεις με πάρα πολλή έντονη κοινωνική σημειολογία, το δίκαιο θα πρέπει να εφαρμόζεται με τρόπο εξαιρετικά αυστηρό. Οι Έλληνες δικαστές διακρίνονται για το επίπεδο της ακεραιότητάς τους και της ευθυκρισίας τους, εφαρμόζουν πάντα το δίκαιο με τρόπο που δεν επιδέχεται καμίας αμφισημίας ή μομφής», πρόσθεσε.

«Εν κατακλείδι -και για τη συγκεκριμένη δίκη- αισθάνομαι ότι και στην περίπτωση αυτή θα αποδοθεί δικαιοσύνη έτσι ώστε και να μην υπάρχουν κοινωνικές εντάσεις και να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης (…) Η αίσθησή μου είναι πως δεν υπήρξε καμία πρόθεση να αποδοθεί μομφή στους δικηγόρους, οι οποίοι είναι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης για την αγόρευση της εισαγγελέως και την αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ότι και να κάνουν στην κυβέρνηση αυτά που είπε ο Σκέρτσος δεν «μαζεύονται». Ας αφήσουν τα περί «προσωπικής τοποθέτησης»


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις