Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

New York Times: Το παράδοξο του κορονοϊού και η περίπτωση της Ελλάδας

Η Ελλάδα βγαίνει από το  lockdown «με χαμηλό αριθμό θανάτων και σχετικά υψηλό ηθικό»

Το «παράδοξο» που προέκυψε κατά την εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, το ότι δηλαδή πλούσιες χώρες δεν είχαν απαραίτητα καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά του ιού σε σχέση
με φτωχότερες, επισημαίνουν οι New York Times σε άρθρο για την αντιμετώπιση της covid-19 στην Ευρώπη.


Το δημοσίευμα αναφέρει τα παραδείγματα της Ελλάδας και της Κροατίας, που έλαβαν νωρίς μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και «βοηθήθηκαν από τη συνεργασία των πολιτών που βγήκαν δυνατοί από πρόσφατες δύσκολες εμπειρίες, όπως ο πόλεμος ή η οικονομική καταστροφή».

Για την Ελλάδα, οι New York Times σημειώνουν πως ξεκίνησε στις 4 Μαΐου η άρση του lockdown κι επιστρέφει, όπως και άλλες χώρες, σταδιακά στην κανονικότητα.


Στην εφημερίδα μιλά η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη, η οποία εξηγεί πως στο περιβάλλον της πανδημίας, από μόνη της η ανθεκτικότητα, η προσαρμοστικότητα, που αποδίδεται σε λαούς όπως ο ελληνικός, δεν εξηγεί από μόνη της το γιατί κάποιες χώρες τα καταφέρνουν καλύτερα στη διαχείριση της κρίσης. Το θετικό αποτέλεσμα αποδίδεται στους πολίτες και την πεποίθησή τους πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι τα κατάλληλα, κάτι που φέρνει εμπιστοσύνη και συμμόρφωση.

Η προσαρμοστικότητα και η αυστηρότητα πάνε μαζί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σημειώνει, καθώς η Ελλάδα βγαίνει από το  lockdown με χαμηλό αριθμό θανάτων και σχετικά υψηλό ηθικό, παρότι είναι αντιμέτωπη με ύφεση.ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις