Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Οκτώ Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως


Η παγκόσμια κατάταξη «Highly Cited Researchers» της Webometrics καταγράφει καθηγητές και ερευνητές πανεπιστημίων που με το έργο τους έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή διαχρονικά.


Οκτώ Έλληνες καθηγητές συμπεριλαμβάνονται στη διεθνή κατάταξη «Highly Cited Researchers» της Webometrics.

Η συγκεκριμένη κατάταξη συντάσσεται με βάση τα δημόσια προφίλ στο Google Scholar (h-index) και τον συνολικό αριθμό ετερεοαναφορών. Η λίστα περιλαμβάνει καθηγητές και ερευνητές είτε εν ζωή, είτε όχι.

Στη λίστα που συντάχθηκε τον Απρίλιο καταγράφονται 4.167 ερευνητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο, ενώ την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει ο Γάλλος φιλόσοφος, συγγραφέας και ψυχολόγος Μισέλ Φουκώ (1926 - 1984) με h-index 296 και 1.026.230 ετεροαναφορές.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, πρόκειται για καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες που κατατάσσονται μεταξύ των επιστημόνων με τη σημαντικότερη επιρροή παγκοσμίως, είναι (με σειρά κατάταξής τους στη λίστα) οι Γεώργιος Χρούσος, Δημήτριος Τριχόπουλος, Αντωνία Τριχοπούλου , Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος, Χριστόδουλος Στεφανάδης , Γεράσιμος Φιλιππάτος, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος και Μαρίνος Δαλάκας.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις