Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Συνεχίζεται η προώθηση των τουρκόφιλων στην Λιβύη - Κατέλαβαν την Al-Asaba - Αεροπορικά πλήγματα από τον LNA

Συνεχίζεται η προώθηση των τουρκόφιλων στην Λιβύη - Κατέλαβαν την Al-Asaba - Αεροπορικά πλήγματα από τον LNA
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Η Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των Τουρκμένων τζιχαντιστών μισθοφόρων και των δυνάμεων του τουρκόφιλου GNA σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ορμή που έχουν αποκτήσει τους τελευταίους μήνες οδηγώντας σε δυσάρεστη τακτική κατάσταση τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Η επιδρομή αποβλέπει στο να σταματήσει την προέλαση του GNA μετά και την κατάληψη της Al-Asaba.

ύμφωνα με τον Babak Taghvaee, το MiG-23MLD που απεικονίζεται στο βίντεο είναι ένα από μαχητικά που απογειώθηκαν από την Al-Jufra να βομβαρδίσουν θέσεις του GNA στο Garyan.

GNA ground forces have taken Al Asaba with little resistance from embedded gangs despite the videos on social media last night showing 100's of Haftar's military vehicles flooding into the area. The Haftar circus.
Bravo Volcano of Rage💥🌹
21 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
.

 Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις του Χ.Χάφταρ έχουν προβεί σε αναγκαστική αναδίπλωση στην Τρίπολη αποχωρώντας από τις δυτικές συνοικίες της πρωτεύουσας για να αποφύγουν περικύκλωση και εγκλωβισμό από τον GNA μετά την κατάληψη της αεροπορικής βάσης  Αλ Βατίγια.
.
Η Τουρκία προχώρησε στην αγορά δύο πλήρους σύνθεσης αντιαεροπορικών συστημάτων μέσου βεληνεκούς S-125 “Pechora” από την Ουκρανία και τους τοποθετεί στην Τρίπολη της Λιβύης για να «κλειδώσει» τον εναέριο χώρο της από τις επιθέσεις των δυνάμεων του LNA (στρατηγός Χ.Χαφτάρ).

Οι πληροφορίες θέλουν η αγορά να έχει συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2019 με την Ουκρανία, με την οποία η Τουρκία διατηρεί στενούς δεσμούς, ιδιαίτερα μετά την πώληση στο Κίεβο τουρκικών UAV Bayraktar.

Όπως αναφέρεται το συμβόλαιο για την πώληση των συστημάτων ανέρχεται σε 30 εκατ. $ και ήταν μεταξύ της ουκρανικής “UkrSpetsExport” και της τουρκικής εταιρείας K. B. A. T. Ithalat Ihracat Mumessillik Ve Danismanlik Ticaret Ltd.

Τα συστήματα έχουν παραληφθεί ήδη από την Τουρκία αφού πρώτα υπέστησαν εκτεταμένο εκσυγχρονισμό από Ουκρανούς μηχανικούς στο επίπεδο S-125-2D Pechora και τώρα βρίσκονται στην Λιβύη.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις