Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Η καραντίνα φεύγει, το καλοκαίρι έρχεται: Έλληνες travel bloggers μιλούν για τις φετινές διακοπές

Οι Yabatravellers στις Μαλδίβες
Από την απομόνωση, την απαγόρευση κυκλοφορίας και την ακύρωση των προγραμματισμένων ταξιδιών περνούν σταδιακά στην αναζήτηση του επόμενου προορισμού.
Οι Έλληνες travel bloggers δε σταματούν να ονειρεύονται τη μετά lockdown εποχή, κάνοντας σχέδια για τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές.
Ο Γιώργος και η Βασιλική αποτελούν το αγαπημένο των ονειροπόλων ζευγάρι travel bloggers από την Κρήτη, που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο με το όνομα Yabatravellers.
Η Βασιλική γεννήθηκε στην Κρήτη, αλλά η ζωή έμελλε να τη φέρει στην Αθήνα, αφού πρώτα έκανε tour και από άλλες ελληνικές πόλεις. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και σήμερα εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία. Δε λέει ποτέ όχι στο καλό φαγητό, ιδίως στο Μεξικάνικο. Ενθουσιάστηκε με τη Σιγκαπούρη, τη «σημάδεψε» η Ινδία και ανυπομονεί μονίμως για τον επόμενο προορισμό. Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Κρήτη αλλά ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Οικονομίας με εξειδίκευση στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, αλλά τον κέρδισε ο αεροπορικός χώρος όπου και γνωρίστηκε με τη Βασιλική. Ενθουσιάστηκε με τo Μπαλί και κουβαλάει μοναδικό «σημάδι» από την Ινδία.
Το γενικό lockdown στην Ελλάδα τούς πέτυχε στην Αθήνα, έχοντας γυρίσει από ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Μαρόκο. «Επιστρέψαμε μόλις μερικές μέρες πριν την επίσημη καραντίνα, οπότε για λόγους ασφαλείας ήμασταν ήδη σε απομόνωση στο σπίτι. Παραμένουμε στο σπίτι και αναμένουμε την άρση των μέτρων, ελπίζοντας για το καλύτερο», λένε στο Sputnik. 
«Δεν είμαι ο ίδιος έχοντας δει το φεγγάρι να λάμπει από την άλλη άκρη του κόσμου» της Mary Anne Radmacher, είναι η φράση που τους αντιπροσωπεύει.
Περιγράφοντας τις αλλαγές που επέβαλε η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην καθημερινότητά τους, μιλούν για τη ματαίωση που αισθάνθηκαν αρχικά, αλλά και για την αναθεώρηση προτεραιοτήτων που φέρνει η νέα πρωτόγνωρη κατάσταση. Αυτό που δεν άλλαξε στο ελάχιστο, είναι το πάθος με το οποίο σχεδιάζουν το επόμενο couple travel.
«Μιας και ταξιδεύαμε πολύ συχνά πριν από την εμφάνιση και εξάπλωση του κορονοϊού, αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Είχαμε σχεδιάσει τρία ταξίδια, τα οποία έπρεπε να αναβάλλουμε μέχρι νεωτέρας. Η αλήθεια είναι πως όταν σχεδιάζεις κάτι για καιρό και τελικά δεν πραγματοποιείται, αισθάνεσαι ματαίωση. Ωστόσο, δεν μας πείραξε τόσο, γιατί αυτή τη στιγμή είναι άλλη η προτεραιότητα και η δική μας και του κόσμου. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, δίνοντας την ευκαιρία στην ανθρωπότητα να ανταπεξέλθει στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που ζούμε. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Τα ταξιδιωτικά όνειρα, άλλωστε, δε σταματάνε και συνεχίζουμε να κάνουμε πλάνα για το μέλλον, απλά χωρίς να θέτουμε συγκεκριμένη ημερομηνία. Το σίγουρο είναι πώς όταν μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά, θα το κάνουμε με μεγάλο πάθος και θα το εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο.
Αυτό που σκεφτόμαστε για το εγγύς μέλλον, είναι ότι θα δούμε πολλές αλλαγές στον τρόπο που οι άνθρωποι θα κυκλοφορούν έξω και θα ταξιδεύουν. Ελπίζουμε όλο αυτό να είναι μία ευκαιρία για να εκτιμήσουμε πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα και μία συνειδητοποίηση ότι η ζωή είναι μικρή και αξίζει να τη ζούμε». 
Ο Γιώργος και η Βασιλική, γνωστοί ως Yabatravellers
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : FACEBOOK PAGE: YABATRAVELLERS
Ο Γιώργος και η Βασιλική, γνωστοί ως Yabatravellers
Πώς φαντάζεστε το καλοκαίρι που έρχεται; Διακοπές εντός ή εκτός Ελλάδας; Οι Yabatravellers, αν κι έχουν καταγράψει ταξίδια σε περισσότερες από 26 μαγευτικές χώρες, ψηφίζουν καλοκαίρι στην Ελλάδα.
«Το καλοκαίρι του 2020 θα είναι πολύ διαφορετικό για όλους μας. Παρόλο που η κυβέρνηση έκανε ανακοινώσεις σχετικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων, υπάρχουν πολλές παράμετροι που πιστεύουμε ότι θα επηρεάσουν καθοριστικά το αν και το πώς θα κάνουμε διακοπές φέτος. Αφενός, θα παίξει ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας, αφετέρου τα πρακτικά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι τον Ιούνιο θα αρχίσουν δειλά δειλά τα ταξίδια στο εσωτερικό. Οι φετινές διακοπές θα είναι σίγουρα εντός Ελλάδος. Μάλλον, όμως, τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά, θα είναι περιορισμένες. Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις θα καταγράψουν ζημιά, ενώ λόγω μειωμένων κρατήσεων, πολλά ξενοδοχεία πιθανόν να μη λειτουργήσουν καθόλου. Παραμένοντας αισιόδοξοι, πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε διακοπές και ο τουρισμός θα πάρει μία μικρή ανάσα. Φυσικά, ψηφίζουμε Ελλάδα. 
Όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, πιστεύουμε ότι θα αργήσουν λίγο ακόμη. Υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί ακόμη σε πολλές χώρες. Σίγουρα το αεροπορικό ταξίδι θα είναι πιο πολύπλοκο από πριν. Τόσο για λόγους υγείας, όσο και λόγω των περιορισμένων επιλογών που θα υπάρχουν ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης. Ο αεροπορικός χώρος περνάει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και θα υπάρξουν πολλές ανακατατάξεις και αλλαγές που θα επηρεάσουν τον ταξιδιώτη. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι, αν τελικά κάποιες αεροπορικές εταιρείες σταματήσουν τη λειτουργία τους, κατευθείαν οδηγούμαστε σε μονοπωλιακά μοντέλα, που συνήθως σημαίνει και αύξηση των τιμών των εισιτηρίων. Ελπίζουμε να μη φτάσουμε εκεί. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε μακριά και πάλι, ίσως όμως πάρει περισσότερο χρόνο από αυτό που περιμέναμε στην αρχή. Σημασία έχει να μείνουμε δυνατοί και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε νέους προορισμούς».

«Έχουμε ανάγκη να χαρούμε το ελληνικό καλοκαίρι όπως το ξέρουμε»

Στην ακύρωση δύο προγραμματισμένων ανοιξιάτικων ταξιδιών, σε Πελοπόννησο και Ρουμανία, προχώρησαν η Έλενα και ο Κώστας, travel bloggers που μοιράζονται τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες μέσα από το Travelshare.gr. 
Ο Κώστας είναι μηχανολόγος μηχανικός που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Η Έλενα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χέρσο, ένα χωριό έξω από το Κιλκίς, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Ταξιδεύουν με σκοπό την αναψυχή και τη γνωριμία με διαφορετικές κουλτούρες. Ταξιδεύουν για να δοκιμάσουν νέες τοπικές κουζίνες, αλλά και για να απεικονίσουν την ξεχωριστή ομορφιά κάθε τόπου φωτογραφίζοντάς τον. Μιλώντας στο Sputnik, περιγράφουν πώς φαντάζονται ως ταξιδιώτες τις φετινές διακοπές στη νέα after COVID-19 εποχή
«Οι ιστορίες μας είναι κάτι σαν προσωπικό ημερολόγιο, καθώς ξεκινήσαμε να ταξιδεύουμε μαζί ως φοιτητές και πλέον ταξιδεύουμε ως νέοι γονείς. Τα ταξίδια αποτελούν φάρμακο για την αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας, συνάμα και πλούτος για την ψυχή μας. Τίποτα δεν μας έχει κάνει πιο ευτυχισμένους. Και γι' αυτόν τον λόγο δε θα σταματήσουμε ποτέ να ταξιδεύουμε».
H καραντίνα τούς πέτυχε λίγο αφότου είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα από το εξωτερικό, τότε που ακόμη δεν φαντάζονταν ότι ο κορονοϊός θα στοιχίσει τη ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας.
«Όταν ακόμη δεν περιμέναμε ότι ο κορονοϊός θα έχει στη χώρα μας επιπτώσεις παρόμοιες με αυτές της Ιταλίας. Ήταν κάπως αγχωτικό στην αρχή, όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα, για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην εργασία μας και στο οικογενειακό μας περιβάλλον. Έχοντας καταφέρει ευτυχώς να εκπληρώσουμε δύο ταξίδια σε Σουηδία και Βουλγαρία, η πανδημία μάς ανάγκασε να ακυρώσουμε δύο ταξίδια σε Πελοπόννησο και Ρουμανία, ενώ από τα πλάνα μας βγήκε και ένα οδικό ταξίδι που σχεδιάζαμε σε διάφορες πόλεις της Σερβίας για φέτος το καλοκαίρι. Ελπίζουμε όμως ότι θα καταφέρουμε να χαρούμε τις παραλίες της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, το μόνο που έχουμε όλοι μας ανάγκη, εκτός από το να είμαστε καλά στην υγεία μας, είναι να χαρούμε κάπως το ελληνικό καλοκαίρι όπως το ξέρουμε». 
Ο Κώστας και η Έλενα μαζί στη ζωή, μαζί και στα ταξίδια
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : TRAVELSHARE.GR
Ο Κώστας και η Έλενα είναι μαζί στη ζωή, μαζί και στα ταξίδια
Ανήκουν μάλλον στους «τυχερούς» που εν μέσω πανδημίας δεν κατέγραψαν δραματικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, καθώς ο Κώστας πηγαίνει κανονικότατα στη δουλειά του, ενώ η Έλενα εξακολουθεί να εργάζεται από το σπίτι.
«Το μόνο που έχει αλλάξει ουσιαστικά είναι η απομόνωση μέσα στο σπίτι, η οποία είναι ακόμη δυσκολότερη όταν έχεις και μικρό παιδί. Προσπαθούμε να περνάμε ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο που μας μένει, γράφοντας κυρίως ταξιδιωτικά άρθρα, παίζοντας με τον γιο μας και βλέποντας σειρές». 
Εξακολουθείτε να σχεδιάζετε ταξίδια; «Δεν έχουμε εγκαταλείψει τα όνειρα μας για ταξίδια. Είναι αδιανόητο να σκεφτούμε ότι θα καταφέρουμε να ταξιδέψουμε και πάλι στο εξωτερικό το 2022, όποτε και λένε ότι η κατάσταση θα είναι πιο ελεγχόμενη. Προς το παρόν, μεταφέραμε το αναβληθέν ταξίδι σε Βουκουρέστι και Τρανσυλβανία για το τέλος του φετινού Οκτώβρη, με την ελπίδα ότι τα κρούσματα θα έχουν μειωθεί σημαντικά και θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια. Δυστυχώς, έχει παγώσει η διαδικασία για ένα υπερατλαντικό ταξίδι που σκεφτόμασταν για το 2021.
Ελπίζουμε, όμως, ότι το καλοκαίρι θα καταφέρουμε να βρεθούμε στη Λέσβο ή στη Χαλκιδική. Είναι πολύ σημαντικό, ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος να είναι προσιτός για τους κατοίκους της χώρας μας. Το πλήγμα της πανδημίας στην οικονομία είναι ήδη μεγάλο και οφείλουμε όλοι να αλληλοστηριχθούμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Και σίγουρα, το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε αμέσως μόλις χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, είναι να βρεθούμε σε έναν ωραίο ξενώνα σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος κοντά στη φύση για να κάνουμε πεζοπορία. Πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε».
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις