Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Προ των πυλών τα μαχητικά 6ης γενιάς! Έτσι είναι το cockpit του αεροσκάφους που θα εκθρονίσει τα F-35 (vid)

Βρετανία και Ιταλία, εξοπλισμένες ήδη με μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35, κοιτάνε προς το μέλλον και εργάζονται πυρετωδώς για τη «Θύελλα» που έρχεται, το μαχητικό Tempest 6ης γενιάς.

Αυξημένες stealth ιδιότητες; Ικανότητες πτήσης με πιλότο αλλά και χωρίς; Λειτουργία ως «μητρικό» σκάφος που θα καθοδηγεί drones; Εξοπλισμένο με υπερηχητικά ή ενεργειακά όπλα; Αν όλα αυτά σας ακούγονται εξωπραγματικά, τότε μάλλον δεν ενημερωθήκατε για τα σχέδια της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας για το μαχητικό έκτης γενιάς που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.
Με τον κωδικό «Team Tempest», και αρχικό προϋπολογισμό σχεδιασμού 2 δισ. λίρες στερλίνες, το σχέδιο αποτελεί συνεργασία του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, της BAE Systems, της Rolls-Royce, της ιταλικής Leonardo S.p.A. και της MBDA με στόχο το 2020 να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο του μαχητικού και ως το 2025 να υπάρχει πρωτότυπο, ώστε ως το 2035 να ενταχθεί ενεργά στην RAF.
Η βρετανική «Θύελλα» έχει ως στόχο να αντικαταστήσει τα Typhoon και τα F-35, καθώς τα χαρακτηριστικά του τουλάχιστον στο χαρτί είναι απολύτως ανώτερα από αυτά του αμερικανικού stealth μαχητικού. Μάλιστα, η Βρετανία με το «Tempest» επιδιώκει να εκθρονίσει το F-35 από την κορυφή των πλέον εξελιγμένων μαχητικών αεροσκαφών στον πλανήτη.
Με πληροφορίες να έρχονται συνέχεια στην επιφάνεια, τα τελευταία βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν πως μπορεί να είναι το εσωτερικό των μαχητικών 6ης γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις