Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Γνωστός Τούρκος καθηγητής ιστορίας : ¨Να κάνουμε την Αγία Σοφία μπουρδέλο¨…

Κείμενο του ιστολόγιου   17/6/2020
Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται η εξής συνομιλία
Τζεμ Τοκερ: (πρώην πρόεδρος του φιλελεύθερου κόμματος): Από ότι καταλαβαίνω από τις
συζητήσεις η μπάλα τώρα βρίσκεται στο γήπεδο του Ερντογάν. Χρειάζεται μόνο μία υπογραφή του Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πιέστε τον. Εξελέγη παίρνοντας το 52% της εθνικής βούλησης
Αλή Ιχσάν Καραχασάνογλου (ισλαμιστής αρθρογράφος): Ας πιέσουμε όλοι σε αυτό το σημείο.
Τζεμ Τοκερ: Ναι ας το κάνουμε. Και εγώ επίσης θα πιέσω για αυτό.
Καραχασάνογλου: Ως φιλελεύθερο κόμμα ας το εξηγήσουμε αυτό στην Ευρώπη με μία εικόνα της Τουρκίας. Δείτε τι είπε πρόσφατα ο κύριος Γιουσούφ (Γιουσούφ Χαλάτσογλου-εθνικιστής καθηγητής). Πως οι Έλληνες χρησιμοποίησαν τζαμιά στην Ελλάδα ως μπουρδέλα.
Τζεμ Τοκέρ : Αυτό είναι για την Ελλάδα. Εμείς είμαστε απόγονοι των ανθεκτικών Οθωμανών. Μα είμαστε εμείς το ίδιο με την Ελλάδα;
Γιουσούφ Χαλάτσογλου : Όχι δεν ισχύουν αυτά. Υπάρχει και η αρχή της αμοιβαιότητας μεταξύ των κρατών. Μην τα λέτε αυτά.
Τζεμ Τοκέρ: Aυτό που λέτε λοιπόν είναι ότι πρέπει να κάνουμε την εκκλησία μέρος της αμοιβαιότητας. Συμφωνήστε λοιπόν μεταξύ σας να κάνουμε την Αγία Σοφία ένα μπουρδέλο.
Γιουσούφ Χαλάτσογλου: Δεν μιλάτε καθόλου όταν τα τζάμια σας στην Ελλάδα πυρπολούνται, καταστρέφονται, μετατρέπονται σε μπουρδέλα ενώ τα ταφικά μνημεία γίνονται εκκλησίες.
Το σημαντικό είναι πως ο Χαλάτσογλου ΔΕΝ είναι κάποιος περιθωριακός. Είναι καθηγητής ιστορίας και επί 15 ΧΡΟΝΙΑ πρόεδρος στο κρατικό ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίας (1993-2008). Σύζυγος του είναι η Νεβάλ Κονούκ. Μπορείτε να την θυμηθείτε από την παρακάτω ανάρτηση μας,ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις