Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Κ.Μητσοτάκης σε ΕΕ: «Ντροπή να μιλάμε για κυρώσεις στη Ρωσία & όχι στην Τουρκία» - Μετά ψήφισε τις κυρώσεις κατά Μόσχας

Κ.Μητσοτάκης σε ΕΕ: «Ντροπή να μιλάμε για κυρώσεις στη Ρωσία & όχι στην Τουρκία» - Μετά ψήφισε τις κυρώσεις κατά Μόσχας
Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ, στο οποίο εκτός
του ταμείου ανάκαμψης συζητούνταν και το ζήτημα της επέκτασης των κυρώσεων στη Ρωσία μέχρι το 2021 για το θέμα της Ουκρανίας.

Όταν έφτασε σειρά του να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε προς του υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες:


«Είναι παράδοξο να συζητάμε για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία και να μη συζητάμε για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου»

Μάλιστα, ζήτησε να τεθεί το θέμα (η Τουρκία) προς συζήτηση στη Σύνοδο του Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στις Βρυξέλλες.

Παρόλα αυτά όταν έφτασε η ώρα της ψηφοφορίας για την επέκταση των κυρώσεων στη Ρωσία μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, ο Έλληνας πρωθυπουργός ψήφισε θετικά.

«Τώρα το Συμβούλιο μπορεί να προχωρήσει με την παράταση των κυρώσεων», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών της ΕΕ.

Για το θέμα απαιτείται ομοφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που Ελλάδα έβαζε βέτο, οι κυρώσεις δεν θα πέρναγαν.

Οι κυρώσεις αυτές αφορούν το σύνολο της Ρωσίας και επηρεάζουν τον τομέα της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών και των αμυντικών συστημάτων. Οι κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν επίσης περιοριστικά μέτρα κατά συγκεκριμένων Ρώσων ατόμων.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφεύγει να πάρει οποιαδήποτε ουσιαστική απόφαση για κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία, παρά την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα σε όλο το μήκος της ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα κράτη- μέλη της ΕΕ, όπως η Ιταλία «σπεύδουν» να υποστηρίξουν «ανοικτά» αυτή την επιθετικότητα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις