Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Προκαταβολή φόρου: Για ποιους εξετάζεται να μηδενιστεί - Τι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Σχέδιο για μηδενισμό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους
ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν φέτος ζημιές λόγω της κρίσης της πανδημίας επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να "κλειδώσει" τις επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι το ψαλίδι στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος για το 2021 που πληρώνουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα γίνει ανά επιχείρηση ή ανά κλάδο στη βάση συγκεκριμένων ποσοτικών στοιχείων και εκτιμήσεων που θα δείχνουν το μέγεθος της προβλεπόμενης ζημιάς το 2020. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι “αυτός που έχει ζημιά να μην χρειαστεί να πληρώσει καθόλου προκαταβολή φόρου”. Επί της ουσίας θα δίνονται από φέτος στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με ζημιές οι επιστροφές φόρου που θα δικαιούνταν το 2021, εάν κατέβαλαν κανονικά στο 100% τις προκαταβολές φόρου φέτος. Έτσι με τον τρόπο αυτόν δίνεται ανάσα ρευστότητας σε όλους όσοι γράφουν φέτος ζημιές λόγω της επέλασης του κορονοϊού και παράλληλα περιορίζονται οι δυσάρεστες δημοσιονομικές εκπλήξεις για τον προϋπολογισμό το 2021. Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η προκαταβολή φόρου θα μηδενίσει φέτος για τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και για επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις