Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

«Τύμπανα πολέμου» από τις ΗΠΑ: Απειλούν την ΕΕ με νέους δασμούς 3,1 δισ. δολαρίων

«Τύμπανα πολέμου» από τις ΗΠΑ: Απειλούν την ΕΕ με νέους δασμούς 3,1 δισ. δολαρίων
Οι ΗΠΑ έχουν σκοπό να επιβάλλουν νέους δασμούς αξίας 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εξαγώγιμα προϊόντα της ΕΕ. Αυτή είναι άλλη μία κίνηση που η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί να χρησιμοποιήσει εναντίον της Ευρώπης
που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν ευρύτερο διατλαντικό εμπορικό αγώνα αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Ο εμπορικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ θέλει να επιβάλει νέους δασμούς σε ευρωπαϊκές εξαγωγές όπως οι ελιές, η μπύρα, το τζιν και τα φορτηγά, ενώ αυξάνει και τους δασμούς σε προϊόντα όπως τα αεροσκάφη και τα γαλακτοκομικά σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Η δήλωση ορίζει μια δημόσια περίοδο σχολιασμού ενός μηνός που λήγει στις 26 Ιουλίου.

Η κίνηση αυτή συμπίπτει με την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δασμολογικών μέτρων της κυβέρνησης Trump για τα ευρωπαϊκά αγαθά ως αντίποινα για τις παράνομες επιδοτήσεις των Βρυξελλών στην Airbus SE.

Εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε νέους δασμούς, πιθανότατα θα επιβληθούν τον Σεπτέμβριο οπού μέχρι τότε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναμένεται να αποφασίσει εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβάλει νομικά δασμούς σε αγαθά των ΗΠΑ αξίας 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως αντίποινα για τις παράνομες επιδοτήσεις της Αμερικής στην Boeing.

Οι νέοι δασμοί αναμένεται να είναι αξίας μέχρι 100% επι της ακαθάριστης τιμής του προϊοντός γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στον υπερδιπλασιασμό της τελικής τιμής τους και πιθανότατα σε αδυναμία εξαγωγής στην Αμερικανική αγορά. Οι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες είναι ιδιαίτερα ταραγμένοι με την πιθανότητα απώλειας μιάς αγοράς όσο μεγάλης όσο αυτής των ΗΠΑ, ιδιαίτερα σε μιά εποχή μεγάλης οικονομικής στενότητας.

Η Ευρώπη με την σειρά της αναμένεται να αντιδράσει άμεσα στα πλαίσια αυτών των νέων εξελίξεων αν και προς το παρόν επίκεντρο της προσοχής της είναι οι εμπορικές σχέσεις με την Κίνα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις