Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Αιγαίο: Ημέρα εξελίξεων η σημερινή, πολλά θα εξαρτηθούν από τον απόπλου ή όχι του «Oruc Reis»

Ημέρα εξελίξεων η σημερινή, αφενός με την προκλητική προσευχή εντός της Αγίας Σοφίας, ανήμερα της υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης, αφετέρου
λόγο της πιθανότητας απόπλου του «Oruc Reis» από την Αττάλεια προς την παράνομα δεσμευμένη περιοχή νοτίως του Καστελόριζου, κάτι που αν συμβεί θα προκαλέσει την αντίδραση μας, όπως σαφώς έχει ξεκαθαρίσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας.

Παράλληλα η Αθήνα συνεχίζει τη διπλωματική της προσπάθεια εναντίων των ενεργειών της Άγκυρας, ενώ το ΠΝ συνεχίζει να έχει εντονότατη παρουσία στην περιοχή, έτοιμο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας. Στο μεταξύ νέα παρέμβαση από την Ουάσιγκτον καλεί την Τουρκία να σταματήσει να προκαλεί εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η παρέμβαση αυτή ήρθε λίγο μετά τη δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ότι το Καστελόριζο όπως όλα τα νησιά έχουν πλήρη επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες όπως και τα ηπειρωτικά εδάφη.

Με ισχυρό συμβολισμό και το μήνυμα από το Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος στήριξε την Ελλάδα και την Κύπρο με ένα κείμενο στα ελληνικά. «Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους-μέλους της ΕΕ … ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μακρόν. Από την άλλη, η Ρωσία απλά καλεί όλου να δείξουν αυτοσυγκράτηση.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις