Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Αναδρομικά : Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός δώρα και επικουρικές - ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ FRIK:
ΟΙ ΠΟΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ... ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΡΓΑΣΤΙΚΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ 310 ΕΩΣ 360 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!!!

Το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ που αφορά στις κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και επεκτείνεται και στου Δημοσίου θα λάβουν περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι.
Αυτό ανακοινώθηκε από το βήμα της Βουλής από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη διευκρινίζοντας επιπλέον ότι τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους, είτε έχουν προσφύγει δικαστικά ή όχι, μέσα στο 2020, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Αυτό σημαίνει ότι μένουν εκτός – τουλάχιστον για την ώρα- τα κομμένα δώρα και οι επικουρικές συντάξεις. Στην ουσία δηλ. μένουν εκτός οι συνταξιούχοι που είχαν το 2012 άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης κάτω των 1.000 ευρώ, όπως και τα δώρα της κύριας σύνταξης, οι περικοπές των επικουρικών και τα δώρα των επικουρικών που ήταν πλήρη.

Από την κυβέρνηση απαντούν και στο ερώτημα γιατί θα καταβληθούν τα αναδρομικά που αφορούν μόνο στην κύρια σύνταξης και δεν καλύπτουν για την ώρα δώρα και επικουρικές. “Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταβάλει εφάπαξ τα συγκεκριμένα ποσά και μάλιστα χωρίς κούρεμα, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, εφαρμόζοντας πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επιπλέον η κυβέρνηση δίνει αναδρομικά κύριας σύνταξης, όχι μόνο στους 250.000 που προσέφυγαν δικαστικά, αλλά στο σύνολο των περίπου 2 εκατομμυρίων συνταξιούχων. Υπογραμμίζεται ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια του κράτους δεν είναι απεριόριστα. Και ειδικά σε μία περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή και πάντα λαμβάνεται υπόψη η διαγενεακή αλληλεγγύη και η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας που έχει πλήξει σημαντικούς κλάδους στον κόσμο της εργασίας” τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Ερώτημα παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τα αναδρομικά για τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές με τους συνταξιούχους να περιμένουν να διαπιστώσουν αν θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις και διευκρινίσεις.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης τόνισε ότι “το 2015 έβγαλε μια απόφαση το ΣτΕ, η οποία επικαιροποιήθηκε και τώρα. Η απόφαση ήταν να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους τότε για τις περικοπές που έγιναν το 11μηνο του 2015 μέχρι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου. Τα 1,4 δισ. ευρώ που θα δοθούν για τις κύριες είναι ένα πολύ μικρό μέρος από τα 4 δισ. ευρώ που έχουμε υπολογίσει. Και η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε όποτε έχουμε τα δημοσιονομικά θα δοθούν και αυτή η κυβέρνηση έρχεται και λέει ότι θα περικόψει και αυτό το ποσό – δηλ. η περικοπή είναι πράγματι πολύ μεγάλη. Ωστόσο η κυβέρνηση λέει χωρίς τα δώρα και χωρίς τις επικουρικές. Γιατί δεν τα πληρώσαμε όλη μας τη ζωή αυτά; Άκουσα τον κ. Πρωθυπουργό να λέει ότι οι συνταξιούχοι προστατεύθηκαν την περίοδο του κορονοϊού. Δηλ. τι προστατευθήκαμε; τις συντάξεις μας πήραμε και πετσοκομμένες μάλιστα. Δηλ. χάρη μας κάνουν;”.

Όπως είπε ο κ. Κουμπούρης, “οι συνταξιούχοι είναι 2,5 εκατομμύρια. Έπαιρναν όλοι δώρα και σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός το δώρο δεν θα υπολογιστεί στα αναδρομικά. Επικουρική παίρνουν από τα 2,5 εκατ. περίπου 1.100.000 συνταξιούχοι και αυτοί μένουν εκτός. Κύρια σύνταξη παίρνουν όλοι αλλά μέχρι τότε που αναφέρεται η απόφαση του ΣτΕ αυτοί που έπαιρναν μέχρι 900-1.000 ευρώ που τους είχαν γίνει λίγες περικοπές μένουν εκτός, οπότε αφορά έναν περιορισμένο αριθμό συνταξιούχων που έπαιρναν πάνω από 1.000 ευρώ τότε”.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις