Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Σε 15 μέρες θα ανακοινωθεί η απόφαση για την Αγία Σοφία

Λίγα λεπτά διήρκεσε η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το αν θα μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί ή θα παραμείνει όπως είναι.

Σε ημέρες θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ή όχι.
«Η ακρόαση διήρκεσε περίπου 17 λεπτά. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ολοκλήρωσε την ακρόαση για να εξηγήσει αργότερα την απόφαση του 10ου Υπουργείου για το αίτημα για την Αγία Σοφία. Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ανακοινώσει την απόφασή του εντός 15 ημερών», αναφέρει η ανακοίνωση του δικαστηρίου, σύμφωνα με το CNN Turk.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας αναμενόταν να αποφασίσει σήμερα για το αν η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τέμενος ή αν θα παραμείνει μουσείο.
Ειδικότερα, ο σύλλογος «Στήριξης Αρχαίων Μνημείων και Περιβάλλοντος» κατέθεσε αίτημα προκειμένου να εξεταστεί αν είναι αυθεντική ή πλαστή η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.
Εάν η προσφυγή γίνει δεκτή, τότε θα αρχίσει η προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί καθώς ακυρώνει το διάταγμα μετατροπής της σε μουσείο.
…….
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
Sputnik  2/7/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις