Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Αυγουστιάτικο «χαστούκι» στην Τουρκία! Οι τέσσερις ημερομηνίες-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ για να κάτσει καλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κύπρος και το τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Πούτιν...
Η Ρωσία μπορεί να διατηρεί λυκοφιλία με την Άγκυρα, αλλά πρωτίστως φροντίζει για τα δικά της συμφέροντα.


Ως εκ τούτου, όπως μεταδίδουν ανταποκρίσεις από την Μόσχα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει το βλέμμα του στραμμένο και στην Μεσόγειο, σε όλες τις εξελίξεις οι οποίες συμβαίνουν στην «γειτονιά» μας.

Μάλιστα, εντός του Αυγούστου, σε μία περίοδο που η Άγκυρα θέλει να προκαλέσει «θερμή παρέμβαση» εις βάρος της Ελλάδας, ο ρωσικός στόλος -που έχει ήδη δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο- θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά, σε μια κίνηση υψηλού διπλωματικού ενδιαφέροντος, αφού η Ρωσία θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή και να προειδοποιήσει την Άγκυρα πως δεν είναι ώρα για περιττές –ως προς τα ρωσικά συμφέροντα- εντάσεις.

Η Τουρκία δείχνει εκνευρισμένη για αυτή την παρέμβαση, πόσο μάλλον όταν για αυτές τις ασκήσεις η Ρωσία ζήτησε την άδεια της Κύπρου, ενώ είχε προηγηθεί και η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ζητήσει και δεσμεύσει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά δύο τουλάχιστον θαλάσσιες περιοχές, δυτικά και ανατολικά της Κύπρου, απευθυνόμενη στις αρχές της Λευκωσίας για τουλάχιστον τέσσερις ημερομηνίες:

6, 14, 18 και 27. Αυγούστου!

Κατά τις ρωσικές ναυτικές ασκήσεις θα δοκιμαστούν ρωσικοί πύραυλοι επιφανείας κατά στόχων επιφανείας και αεροπορικών στόχων. Επομένως θα συμμετάσχει και η ρωσική αεροπορία.

Η Τουρκία, φανερά ενοχλημένη, έχει εκδώσει antinavtex, προκειμένου να δείξει πως αυτή ορίζει την περιοχή.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις