Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Η Χώρα χρειάζεται «γκάζι», για να μην τραβήξει «χειρόφρενο»

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ *Φώτη Αλεξόπουλου

Με την στήριξη του πακέτου ανάκαμψης των 74 δις,   ίσως είναι η πιο
σημαντική ευκαιρία της χώρας ( από το 2009 και μετά) να προχωρήσει άμεσα σε ριζική ανασυγκρότηση .

Η σημαντική   στροφή  εκ μέρους των χωρών του Βόρειου άξονα της Ε.Ε., που  από πάγια αρνητική προς το πρόσωπο της Ελλάδος , μετατράπηκε  σε «αόριστου»  θετική, μας δίνει το χρονικό όριο που επιζητούσαμε,  ώστε να ανασάνει η καταπονημένη οικονομίας μας . Αυτές οι «ανάσες», είναι ιδιαίτερα σημαντικές να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για την σταθεροποίηση της εθνικής μας οικονομίας .

Πρώτο μέλημα της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια και να αφομοιωθούν από την πραγματική οικονομία.     Δηλαδή : Κάλυψη των δημοσιονομικών κενών και έναρξης μιας νέας σύγχρονης δημοσιονομικής πολιτικής , δημιουργία νέου ευέλικτου συστήματος των  δημοσίων υπηρεσιών , «Πλαφόν» στις προσλήψεις  Δημοσίων Υπάλληλων , αποκέντρωση των παραγωγικών δυνάμεων και μετακίνηση του ενεργού πληθυσμού από τα  αστικά κέντρα στην περιφέρεια με σκοπό την τόνωση του Πρωτογενή Τομέα  , οικονομικά κίνητρα στα νέα ζευγάρια για λύση του Δημογραφικού προβλήματος , απασχόληση & κατάρτιση των Νέων παραγωγικών δυνάμεων στην ιδέα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με ενδυνάμωση των  νέων καινοτομιών , ψηφιακή στελέχωση όλης της Δομής του Κράτους και των Υπηρεσιών του ,    κ.λ.π .

 Από τον Σεπτέμβριο του 2020 οφείλει η κυβέρνηση να καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάκαμψης της Χώρας , ώστε από αρχές του 2021 το πακέτο των 74 δις να ενεργοποιηθεί από την  Ε.Ε.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η χώρα χρειάζεται «Γκάζι», για να μην  τραβήξει  «χειρόφρενο».

*Ο Φώτης Αλεξόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Και Οικονομίας


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις