Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

EKTAKTO! H Άγκυρα εξήγγειλε την άσκηση «ΥAVUZ» του τουρκικού στόλου νότια Ρεθύμνου & Ηρακλείου ENTOΣ της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Η πρώτη πρακτική τουρκική κίνηση αμφισβήτησης των επερχόμενων αδειοδοτήσεων στα οικόπεδα νότια της Κρήτης, τα οποία συμπίπτουν με το τουρκολιβυκό μνημόνιο προχώρησε η Τουρκία.


Η Άγκυρα εξέδωσε σήμερα Navtex για ναυτική άσκηση, με το όνομα «YAVUZ», δηλαδή «πορθητής», το οποίο είναι και το όνομα ενός από τα γεωτρυπάνά της.

Η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση που ουσιαστικά αποτελεί προάγγελο γεώτρησης, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με την οποία ενέκρινε το περιβαλλοντικό σχέδιο για τη διενέργεια έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή “Νότια της Κρήτης” και συγκεκριμένα στα οικόπεδα νότια από το Λασίθι.

Συγκεκριμένα παραχωρούνται προς έρευνα και εκμετάλλευση δύο θαλάσσια οικόπεδα νότια του Νομού Λασιθίου.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει με την Ελλάδα, την ίδια ακριβώς τακτική που ακολουθεί και στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή να αποτρέψει τις ξένες πετρελαϊκές εταιρείες να αξιοποιήσουν τα ενδεχόμενα κοιτάσματα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αυτό θα γίνει παρενοχλώντας τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά τους με τα πολεμικά πλοία της, και προχωρώντας στις δικές της γεωτρήσεις εντός των ίδιων οικοπέδων τα οποία ισχυρίζεται πως ανήκουν στην τουρκική ή λιβυκή ΑΟΖ.

NAVTEX 0963/20
TURNHOS N/W : 0963/20
MEDITERRANEAN SEA
1. MARITIME TRAININGS, ON 18 JUL 20 FROM 1300Z TO 1800Z IN AREA YAVUZ AREA BOUNDED BY;
34 15.65 N – 024 24.55 E
34 15.65 N – 025 25.00 E
33 36.00 N – 025 25.00 E
33 36.00 N – 024 24.55 E
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 181900Z JUL 20.ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις