Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Κατάσχεση πρώτης κατοικίας από τράπεζα κατά δανειολήπτη που είχε υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη!

Ο γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Λυρίτσης, αποκαλύπτει παραθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα ότι η προστασία πρώτης κατοικίας , είναι μια πολύ…
σχετική υπόθεση!

Γράφει και αποκαλύπτει:

Σήμερα, μια εκ των συστημικών τραπεζών, αφού είχε πρώτα μεταβιβάσει δάνειο οφειλέτη σε fund της Ιρλανδίας κρατώντας όμως, για τον εαυτό της τη διαχείριση του, επέβαλε κατάσχεση και επισπεύδει πλειστηριασμό κατά της πρώτης κατοικίας δανειολήπτη για τον οποίο έχει εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση υπαγωγής του στο ν. Κατσέλη, με την υποχρέωση καταβολής δόσης (την οποία και τηρεί απαρέγκλιτα) και εξαίρεση από τη ρευστοποίηση του εν λόγω ακινήτου.

Η κατάσχεση αυτή είναι απολύτως παράνομη, θα ακυρωθεί από τα Δικαστήρια μας και θα αναζητηθεί η αδικοπρακτική ευθύνη της τράπεζας και των λοιπών εμπλεκόμενων παραγόντων.


Η ενέργεια, όμως, αυτή δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε τυχαία. Αποκαλύπτει εμφατικά τις παράνομες πρακτικές ενός τραπεζικού συστήματος που έχει πλέον αποθρασυνθεί και ετοιμάζεται να κατασπαράξει την λαϊκή περιουσία αφού πρώτα εξασφάλισε συστηματικά και μεθοδικά την πλήρη αναμόρφωση προς όφελος του του Δικαίου της αναγκαστικής εκτέλεσης, που συνίσταται στον περιορισμό της άμυνας του οφειλέτη έναντι των επιθετικών πρακτικών του, όπως τον περιορισμό των ενδίκων μέσων κατά των πράξεων εκτέλεσης (δεν επιτρέπεται Αναίρεση στον ΑΠ), την κατάργηση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης κατ΄ αρθ. 938 Κ.Πολ.Δ., τη δυνατότητα επιβολής πολλαπλών κατασχέσεων επί του ίδιου ακινήτου, τον περιορισμό της δημοσιότητας και άρα του νόμιμου ελέγχου της εκτελεστικής διαδικασίας με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την ανακατανομή της σειράς κατάταξης των πιστωτών εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, των ασφαλιστικών φορέων και των εργατικών απαιτήσεων και υπερ των τραπεζών, την αδιαφάνεια στη διαδικασία πώλησης των δανείων, στην κατάργηση του ν. Κατσέλη και την πλήρη κατάργηση της προστασίας της κύριας κατοικίας από 01/08/2020 και την εισαγωγή της πτωχευτικής διαδικασίας στα νοικοκυριά με τη ρευστοποίηση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η έλλειψη στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας του τραπεζικού συστήματος καταδείχθηκε περίτρανα την περίοδο της καραντίνας λόγω του Covid-19, όταν και οι εισπρακτικές εταιρείες ουδέποτε σταμάτησαν να οχλούν τους πολίτες και δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους για την αναστολή πληρωμής δόσεων των πληττόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μπροστά στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από τον ορυμαγδό των πλειστηριασμών και την έλλειψη προστασίας των πολιτών, κυβέρνηση και κόμματα πρέπει να απαντήσουν καθαρά και έμπρακτα στο ερώτημα – Με τις πολιτικές τους το επόμενο διάστημα τα συμφέροντα ποιων θα εξυπηρετήσουν;

ΥΓ. Γύπας – μεγαλόσωμο πτηνό με κοφτερό ράμφος και γαμψά νύχια που τρέφεται με πτώματα… Σαν πολλά τέτοιου είδους να μαζεύτηκαν τελευταία.

.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις