Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Νέος διαγωνισμός για την αντικατάσταση των Bradley από τον Αμερικανικό Στρατό

Την περασμένη Παρασκευή ο Αμερικανικός Στρατός εξέδωσε αρχικό Αίτημα για Προτάσεις (RFP) για το πρόγραμμα OMFV
(Optionally Manned Fighting Vehicle) αντικατάστασης των τεθωρακισμένων οχημάτων Bradley. Οι εταιρίες που θα ενδιαφερθούν έχουν στη διάθεση τους 40 ημέρες να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, και αφού αξιολογηθούν οι προτάσεις θα εκδοθεί το τελικό RFP, μέχρι τα τέλη του 2020. Στην επόμενη φάση, της αξιολόγησης, θα προκριθούν μέχρι πέντε (5) οχήματα, απόφαση η οποία θα πρέπει να ληφθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Ιανουαρίου του 2020 ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα OMFV ακυρώθηκε λόγω της συμμετοχής μόνο μιας εταιρίας στον διαγωνισμό ανάπτυξης των πρωτότυπων οχημάτων. Λίγο νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2019 ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε εκτός διαγωνισμού το γερμανικό Lynx KF41, ενώ λίγο πριν η νοτιοκορεατική Hanwha επέλεξε να μην καταθέσει την πρόταση της, το όχημα AS-21 Redback. Οι δύο εταιρίες είχαν εκφράσει δυσαρέσκεια για τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια διότι δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν, γι’ αυτό και ζήτησαν επιμήκυνση του χρόνου κατάθεσης προσφορών κατά 90 ημέρες, κάτι που δεν έγινε δεκτό.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις