Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΜΟΛΙΣ ΕΣΚΑΣΕ!!! Τουρκικά ΜΜΕ για Αγία Σοφία: Ομόφωνο «ναι» στη μετατροπή της σε τζαμί – Την Παρασκευή η ανακοινώσεις!

Για αύριο, Παρασκευή, τοποθετούν τουρκικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι την ανακοίνωση της απόφασης του τουρκικού Συμβουλίου της
Επικρατείας σχετικά με την μετατροπή ή όχι της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, δημοσιογραφικές πηγές κοντά στην κυβέρνηση Ερντογάν, υποστηρίζουν πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι ομόφωνο «ναι» στην μετατροπή, στην ακύρωση δηλαδή του νόμου του 1934, που θέσπιζε το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μουσείο.


Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιουνίου, έπειτα από μια σύντομη συνεδρίαση 17 λεπτών, ενδεικτική της απόστασης που ήθελαν να πάρουν οι Τούρκοι δικαστές από το αίτημα των τουρκικών ενώσεων οι οποίες είχαν προσφύγει κατά του εν λόγω νόμου, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ανακοινώσει ότι μια απόφαση για εκ νέου αλλαγή του καθεστώτος του κτιρίου «αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου και της προεδρίας».
Οι δικαστές αποφάσισαν, επιπλέον, ότι η προηγούμενη απόφαση για προστασία του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας ως μουσείου (2008) είναι σύμφωνη με το πνεύμα του νόμου του 1934. Εν ολίγοις, η τελικά απόφαση επί της ουσίας παραπέμφθηκε στον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν.
Πάντως, πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς αποστάσεις από τυχόν μετατροπή έχουν λάβει οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Γαλλία, ενώ μηνύματα προς την Αγκυρα έχει στείλει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις