Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

H λύση Βαρουφάκη! H EKT να δίνει 2.000 ευρώ το μήνα σε πολίτες μέχρι να λήξει η πανδημία (vid)

«Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να τυπώσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ και να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε πολίτη 2.000 ευρώ, για κάθε μήνα,
μέχρι να νικηθεί ο ιός». Αυτή είναι σύμφωνα με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 η λύση που θα ανακουφίσει οικονομικά, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοιού, του πολίτες της ΕΕ.


""The @ecb should print €750bn and put €2,000 in each person's bank account -- each month -- until we defeat the virus. " -- @yanisvaroufakis Watch the whole DiEM TV episode
👉
youtu.be/jelIraqya6o
2:19
7,3 χιλ. προβολές
Όπως αναφέρει σε σχετικό βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κος Βαρουφάκης, αυτή η λύση θα έδινε μια άμεση βοήθεια προς τους πολίτες της ΕΕ, που έχουν χάσει το εισόδημά τους, καθώς με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και τις υποχρεώσεις τους δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στην οικονομία η οποία θα έπαιρνε μια ανάσα από την εισροή χρημάτων στην αγορά.

Αντί να συμβεί αυτό ωστόσο, το ίδιο ποσό, έδωσε εντολή η Κριστίν Λαγκάρντ, να τυπωθεί και να διανεμηθεί στις τράπεζες ως ποσοτική χαλάρωση, τονίζει ο κος Βαρουφάκης.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις