Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Καταγγελία Δημάρχου της Πάρου: «Μέτρησαν κρούσματα που δεν είναι από την Πάρο»

Την ώρα που η Πάρος ερημώνει όλο και περισσότερο μετά την ανακοίνωση των νέων -ακόμα πιο αυστηρών- μέτρων στα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων και οι παράγοντες του
τουρισμού βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να υφίστανται τεράστιο οικονομικό πλήγμα, ο δήμαρχος του νησιού Μάρκος Κωβαίος κάνει λόγο για στοιχεία που δεν άπτονται της πραγματικότητας, αναφερόμενος στον αριθμό των κρουσμάτων στον τόπο του.
Μιλώντας στην «Espresso», ο κ. Κωβαίος δήλωσε προβληματισμένος με την πορεία του τουρισμού στο νησί και τόνισε ότι οι επιχειρηματίες νιώθουν τρομερά αδικημένοι από την τραγική εξέλιξη, που «χτύπησε» την τουριστική κίνηση του Αυγούστου. Οπως υποστηρίζει, η ιχνηλάτηση των περιστατικών που έχουν αποδοθεί στην Πάρο ώστε να χαρακτηριστεί επιδημιολογικά επιβαρυμένη περιοχή έγινε με λανθασμένο τρόπο και δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα.
«Τα κρούσματα δεν καταμετρήθηκαν με σωστό τρόπο. Κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης η Πάρος “φορτώθηκε” κρούσματα που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με το νησί! Κάποιος μπορεί να βρισκόταν, για παράδειγμα, στη Χαλκιδική ή την Κρήτη και, επειδή πέρασε από το νησί μας ή σχετίζεται με κρούσμα που υπήρξε εδώ, προσμετράται σε εκείνα της Πάρου» επισήμανε ο δήμαρχος.
Υπάρχουν κενά Ο Μάρκος Κωβαίος ξεκαθαρίζει ότι δεν αντιτίθεται στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ωστόσο θεωρεί ότι οι έλεγχοι έχουν κενά.
«Βεβαίως και είμαστε υπέρ των μέτρων της προστασίας των πολιτών και είναι πρώτο μας μέλημα η ανθρώπινη υγεία, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ορισμένοι ταξιδιώτες απλά πέρασαν από το νησί και επειδή διαγνώστηκαν με Covid-19 θεωρήθηκαν κρούσματα της Πάρου, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πριν και μετά από εδώ βρίσκονταν σε άλλες τουριστικές περιοχές. Έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες, ωστόσο έχουμε αρκετούς λόγους να πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλο κενό στη διαδικασία της ιχνηλάτησης και καταμέτρησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νησιού, που οδήγησε και σε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα» εξήγησε στην «Εspresso».
Σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία του νησιού, ο δήμαρχος της Πάρου απαντά ότι οι επιχειρηματίες βλέπουν με λύπη τη ζημιά που προκάλεσε η φαινομενικά ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, καθώς η κίνηση στα σοκάκια είναι αισθητά μειωμένη και δηλώνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να αποζημιώσει όλους όσοι επλήγησαν ανεπανόρθωτα το φετινό καλοκαίρι.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις