Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Λευκορωσία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους - Ο νέος ρόλος του στρατού

Δεκάδες χιλιάδες Λευκορώσοι διαδηλώνουν στο Μινσκ για να καταγγείλουν την επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και
δύο εβδομάδες αντιμέτωπος με ένα τεράστιο κίνημα διαμαρτυρίας, έγινε γνωστό από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κρατώντας κοκκινόλευκες σημαίες, τα χρώματα της αμφισβήτησης, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ανεξαρτησίας και τους γύρω δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελευθερία!».










Μέσα ενημέρωσης και λογαριασμοί στο Telegram, που συνδέονται με την αντιπολίτευση, έκαναν λόγο για περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές στη λευκορωσική πρωτεύουσα για δεύτερη διαδοχική Κυριακή.

Ο στρατός θα επιτηρεί τα εθνικά μνημεία

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε πως ο λευκορωσικός στρατός θα αναλάβει την ευθύνη της προστασίας των εθνικών μνημείων από τους διαδηλωτές.
Οποιαδήποτε αναταραχή κοντά σε τέτοια μνημεία και αγάλματα δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον από αστυνομικές δυνάμεις, αλλά από τον στρατό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πυρά» Μόσχας κατά της αντιπολίτευσης

Στο μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε μέλη της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, που αναχώρησαν από τη Λευκορωσία στη διάρκεια των πρόσφατων διαμαρτυριών, ότι επιδιώκουν «αιματοχυσία».
Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως η αντιπολιτευόμενη λευκορωσίδα ηγέτης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η οποία αναχώρησε για τη Λιθουανία εν μέσω των διαδηλώσεων μετά την διαφιλονικούμενη επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο πριν από δύο εβδομάδες, δέχεται «πιέσεις» καθώς άρχισε πρόσφατα να κάνει περισσότερες δηλώσεις στα αγγλικά.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις