Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Οι Συριαζαίοι ζητάνε να δοθεί ΑΣΥΛΟ στον Τσαβεντ Ασλάμ τον κολλητό του Κωνσταντίνου...!!!

Απίστευτο & όμως αληθινό!Tην στιγμή που η Τουρκία προκαλεί, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε άλλο κόσμο. Αντί να θέσουν
ερωτήματα και να κάνουν παρεμβάσεις στη Ευρωβουλή κατά της Άγκυρας, θεωρούν πως το σημαντικότερο πρόβλημα του Ελληνισμού είναι για το εάν θα παραχωρηθεί άσυλο στον Τζαβέντ Ασλάμ!

Με πρωτοβουλία του Κώστα Αρβανίτη ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) και της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) απευθύνουν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν από την χώρα μας να προχωρήσει «στη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή επιλογή», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «την παραχώρηση ασύλου σε έναν άνθρωπο που οι αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή κατά της ζωής και της ελευθερίας του εξαιτίας διώξεων που δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι εκδικητικές και προσχηματικές.»

Την επιστολή υπογράφουν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου, ο Γερμανός Ευρωβουλευτής του SPDDietmarKosterκαι από την Ευρωομάδα της Αριστεράς οι PernandoBarrena, ClareDaly, OzlemAlevDemirel, ChrisMacManus&Mick Wallace.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής-παρέμβασης των Ευρωβουλευτών:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ


Ο Τζαβέντ Ασλάμ είναι ένας Πακιστανός μετανάστης που ζει ειρηνικά και δημιουργικά στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια.

Με την δράση του μέσα από την λειτουργία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα» της οποίας είναι Πρόεδρος, έχει συμβάλει θετικά στην ενσωμάτωση χιλιάδων συμπατριωτών του που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Υπό την ηγεσία του η «Ενότητα», έχει προστρέξει στο πλευρό δοκιμαζόμενων από φυσικές καταστροφές πληθυσμών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας θετικά στην ένταξη και την ειρηνική συνύπαρξη των Πακιστανών και Ελλήνων.

Ακόμη και χωρίς αυτήν τη θετική συνεισφορά, όμως, ο ΤζαβέντΑσλάμ δικαιούται άσυλο καθώς δεν δίστασε να έρθει σε αντίθεση με τις αρχές της πατρίδας του προκειμένου να υπερασπιστεί διωκόμενους συμπατριώτες του.

Αυτήν την δύσκολη επιλογή του πληρώνει με πολύ βαρύ κόστος καθώς οι αρχές του Πακιστάν τον καταζητούν χωρίς μάλιστα να ξεκαθαρίζουν ακριβώς το «αδίκημα» για το οποίο κατηγορείται.

Ο ίδιος ξέροντας ότι ζει σε μια Ευρωπαϊκή χώρα όπου εφαρμόζεται το Διεθνές Δίκαιο, σε μια χώρα που σέβεται το Κράτος Δικαίου επέλεξε να ζητήσει Άσυλο από τις Ελληνικές Αρχές.

Η ζωή και η ασφάλεια του ΤζαβέντΑσλάμ βρίσκονται σε κίνδυνο όσο αυτός δεν τυγχάνει επαρκούς προστασίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Μετά την απόρριψή του σε πρώτο βαθμό, το αίτημά του πρόκειται σε λίγες μέρες να συζητηθεί σε δεύτερο.

Εμείς οι Ευρωβουλευτές που υπογράφουμε, έχοντας λάβει υπόψιν μας τα δεδομένα της υπόθεσης, ενώνουμε τις φωνές μας με το πλήθος των Ελλήνων πολιτών που στηρίζει ενεργά το αίτημα του ΤζαβέντΑσλάμ και καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει στη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή επιλογή:την παραχώρηση ασύλου σε έναν άνθρωπο που οι αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή κατά της ζωής και της ελευθερίας του εξαιτίας διώξεων που δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι εκδικητικές και προσχηματικές.

Kostas ARVANITIS – GUE/NGL
Pernando BARRENA- GUE/NGL
Clare DALY – GUE/NGL
OzlemAlev DEMIREL – GUE/NGL
Dietmar KOSTER – S&D
Stelios KOULOGLOU – GUE/NGL
Chris MACMANUS- GUE/NGL
Dimitris PAPADIMOULIS- GUE/NGL
Mick WALLACE – GUE/NGL
ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις