Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Την Τρίτη θα μάθουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Tο μεσημέρι της Δευτέρας (31/08) θα γίνει η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.


H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Στο ερώτημα εάν θα ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια την ίδια ημερομηνία, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες.

Στο μεταξύ, δυο μέλη της επιτροπής, που μίλησαν σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά τάχθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Νίκος Σύψας είπε ότι η δική του προσωπική άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημερομηνία προκρίνει και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Και οι δύο επιστήμονες πάντως είπαν ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία εάν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, καθώς το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά.

«Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά», τόνισε ο κ. Σύψας.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις