Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

video - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Πού είναι οι ΜΚΟ να φωνάξουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Πομάκων;

Πού είναι οι ΜΚΟ να φωνάξουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Πομάκων;
(Ρητορική η ερώτηση.)


Ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πομάκων και Πρόεδρος του Κέντρου Πομακικών Ερευνών εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία, μέσω του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, μεθοδεύει τον εκτουρικισμό των Πομάκων.

Η Ιστορία των Πομάκων είναι συνδεδεμένη με της υπόλοιπης Ελλάδας από την αρχαιότητα ακόμα, μια και οι Πομάκοι αποτελούσαν το περίφημο ιππικό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τούρκοι δεν υπήρξαν ποτέ. Ακόμη και μετά τον εξισλαμισμό τους παρέμειναν Πομάκοι.

Στη Θράκη υπάρχουν τρεις μειονότητες: Η πομακική, η λοιπή μουσουλμανική (η λεγόμενη τουρκογενής) και η τσιγγάνικη. Βασική διαφοροποίηση των Πομάκων από τις δυο άλλες ομάδες είναι η γλώσσα.
Η μητρική γλώσσα των Πομάκων είναι η πομακική. Παρόλα αυτά, η Ελλάς δεν τους επιτρέπει να την διδάσκονται (κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, βάσει της οποίας οι μειονοτικοί θα πρέπει να διδάσκονται υποχρεωτικά την μητρική τους γλώσσα: τουρκική, πομακική, ή ρομά).
Η Ελλάς τους μαθαίνει ως πρώτη γλώσσα την ΤΟΥΡΚΙΚΗ, ενώ τα Ελληνικά τους είναι φτωχά, κυρίως σε ό,τι αφορά την γραφή.

Οι Πομάκοι που ζουν στην Ελλάδα υπολογίζονται περίπου στις 38.000 και αποτελούν το 34% του συνολικού πληθυσμού της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τα κίνητρα της Τουρκίας.
Εκείνο που αδυνατούμε να καταλάβουμε είναι τα κίνητρα της Ελλάδος...

Υ.Γ. Ο ψευδομουφτής στον οποίο γίνεται αναφορά στο βίντεο είναι ιδιώτης μουφτής. ΔΕΝ είναι ο μουφτής που διορίστηκε νόμιμα από την Ελλάδα.



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις