Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Αυξάνονται ΕΚΤΑΚΤΩΣ KATA 600 εκατομμύρια ευρώ οι εξοπλιστικές δαπάνες μέχρι 31/12 με τροπολογία ...!!!

Σήμερα το πρωί έγιναν γνωστές οι επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βάση και της στήριξης μέσω της αύξησης των πιστώσεων του
τακτικού προϋπολογισμού κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ μέσα στις αυξήσεις είναι και το αυξημένο ποσό κατά 600 εκατ. ευρώ για τις εξοπλιστικές δαπάνες μέχρι 31/12 όπως φαίνεται από την τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που κατατέθηκε στη Βουλή και που αυτό μπορεί να σημαίνει ότι "λύνονται" τα χέρια στο στρατιωτικό επιτελείο για την παροχή προκαταβολών τόσο για τα μαχητικά Rafale όσο και για φρεγάτες Belh@rra(εάν και όπως φαίνεται υπάρχει γαλλική διάθεση συμφωνίας-πακέτο).


Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται πως από το ποσό αυτό τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας.

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα αναμένεται μια αύξηση κατά 600 εκατομμύρια ευρώ στις οποίες όμως θα συμπεριληφθούν και οι προσφυγικές δαπάνες για φέτος, με τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα να δηλώνει πως οι δαπάνες για την αμυντική θωράκιση της χώρας θα αυξηθούν και τα επόμενα χρόνια.
Αυτή την στιγμή και βάση προϋπολογισμού οι αμυντικές δαπάνες για νέα εξοπλιστικά προγράμματα βρίσκονται "καρφωμένες" λίγο πιο πάνω από τα 500 εκατομμύρια εδώ και πολλά χρόνια(τα μνημονιακά) όταν την ίδια στιγμή οι αντίστοιχες τουρκικές έχουν εκτοξευτεί!

Σημειώνουμε ότι Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν χθες(4/9) ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Κων. Φλώρος και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Στ. Πετράκης, έχοντας τετ α τετ με τον πρωθυπουργό με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να ενημερώνει αναλυτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη για το πώς διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο με τη συνέχιση των προκλητικών ενεργειών εκ μέρους της Τουρκίας, ενώ επί τάπητος τέθηκε και η ενίσχυση των Εν. Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, που όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί.

ΠΗΓΗ


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις