Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα επιστολή Ερντογάν στους Ευρωπαίους ηγέτες μια μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής


 Νέα επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες -πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Αναστασιάδη- απέστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την παραμονή της Συνόδου Κορυφής κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συζητηθεί ο κατάλογος των κυρώσεων.

Ο Ερντογάν έστειλε και άλλη επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες προσπαθώντας να γλιτώσει τα χειρότερα.

Σε αυτή δηλώνει έτοιμος για συνομιλίες με την Ελλάδα αλλά απορρίπτει την Κύπρο.

Σύμφωνα με την τουρκική SABAH, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως το τελευταίο διάστημα οι ευρωτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται λόγω της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Προσφάτως, οι σχέσεις μας έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με μία νέα πρόσκληση, λόγω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Με αυτή την επιστολή, σας ενημερώνω για τη στάση της Τουρκίας σχετικά με την υπόθεση της Ανατολικής Μεσογείου και τις προτάσεις μας για την επίλυση του προβλήματος», αναφέρει στην επιστολή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Παρουσιάζει, μάλιστα, και τους δύο βασικούς στόχους της τουρκικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο:

Ο πρώτος είναι η… δίκαιη και θεμιτή οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο (το οποίο ΔΕΝ σέβεται η Άγκυρα) και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Ο δεύτερος είναι η εγγύηση ίσων δικαιωμάτων και συμφερόντων για τους τουρκόφρονες στα Κατεχόμενα, όσον αφορά στους πόρους υδρογονανθράκων…».


Περισσότερα σε λίγο...

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις