Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Η οριστικοποίηση της προμήθειας των Rafale στη τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με Παρλί

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να έχουν σήμερα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλορένς Παρλί με στόχο να οριστικοποιηθεί η προμήθεια μιας μοίρας Rafale με μεικτό στόλο
μεταχειρισμένων και νέων υπερσύγχρονων αεροσκαφών συνοδευόμενα από πακέτο νέων όπλων όπως αναφέραμε σε χθεσινό μας άρθρο.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν στο DefenceReview. πως κατέφτασαν στο γραφείο του ΥΕΘΑ το Εισηγητικό Σημείωμα της ΓΔΑΕΕ καθώς και η οικονομική προσφορά της γαλλικής αεροναυπηγικής εταιρείας Dassault Aviation (θα ακολουθήσει αναλυτικό άρθρο). Οι εργασίες είναι πυρετώδεις δεδομένου ότι στη συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ του Μητσοτάκη και του Μακρόν το θέμα θα πρέπει να έχει κλείσει σε τεχνικό επίπεδο.

Εκτός από το σκέλος των Rafale θα συζητηθεί η προοπτική των Belharra που έχει αναζωπυρωθεί, η FOS των Mirage καθώς και των όπλων τους, η υπογραφή της έκτης τροποποίησης των ελικοπτέρων ΝΗ90 που πρακτικά συνεπάγεται για τον ΕΣ υπογραφή σύμβασης FOS καθώς και ρύθμιση χρονοδιαγράμματος παραδόσεων των υπολοίπων έξι ΝΗ90 για την Αεροπορία Στρατού. 

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις