Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

«Σύγκρουση γιγάντων»! Σημεία των καιρών στον Ελληνικό Νότο, αυτά συμβαίνουν τώρα (vid)

Όλοι θέλουν από κάτι, ασφυκτιά η Άγκυρα...
Στην Κύπρο θα βρεθεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μετά την επίσκεψη Λαβρόφ στην Μεγαλόνησο.


Οι δύο «γίγαντες» δηλώνουν «παρών» στον Νότο του Ελληνισμού, δείχνοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά χρήσιμη και στέλνοντας μήνυμα στον Ερντογάν πως δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να κάνει του κεφαλιού του, σε μία τόσο σημαντική γεωπολιτικά περιοχή.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά και το ζήτημα των ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή.

Είναι σημαντική η επίσκεψη διότι γίνεται μετά από αυτή του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Λευκωσία.Όσο και αν η κυβέρνηση Τραμπ έχει αφήσει χώρο στην Ρωσία να κινηθεί στην Μεσόγειο, ασχολούμενη με το εσωτερικό μέτωπο (Βαθύ Κράτος των Ομπάμα και Χίλαρι), δεν θα μπορούσε να μην δηλώσει παρουσία σε Κύπρο αλλά και Αιγαίο (πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Μητσοτάκη), ειδικά εν όψει αμερικανικών εκλογών με το βλέμμα στην Ελληνική Ομογένεια. Η επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο είναι συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του προέδρου Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον πρόεδρο της Τουρκίας.Μιλάμε για μία αντιπαράθεση «γιγάντων» στην Κύπρο, καθώς εκτός από Ρωσία και ΗΠΑ, στο νησί έχουν συμφέροντα Γάλλοι και Άγγλοι, ενώ από κοντά παρακολουθεί και η Γερμανία.

Όλοι θέλουν να συμβάλλουν σε ενδεχόμενη αποκλιμάκωση, προκειμένου να αποκτήσουν ειδικό βάρος στην περιοχή.

Ένα είναι το σίγουρο! Η εμπλοκή τόσων πολλά δυνάμεων στον Ελληνικό Νότο δείχνει πως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα σημεία των καιρών έντονα.

Η Τουρκία θα ήθελε να «παίζει μπάλα» μόνη της, αλλά όπως όλα δείχνουν, υπάρχει προσπάθεια να την επαναφέρουν στην τάξη. Θα γίνει αυτό αναίμακτα;

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις