Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Yeni Safak: Προαναγγέλλει νέα Navtex για το Ορούτς Ρέις - Θα φτάσει μέχρι Καστελλόριζο και Ρόδο

Yeni Safak: «Σε Ρόδο-Καστελόριζο πηγαίνει το Oruc Reis - Παράταση NAVTEX μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου»
Νέα έκδοση Navtex μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου για το Ορούτς Ρέις μετά τη λήξη της ισχύουσας, προαναγγέλλει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ»,
επαναλαμβάνοντας ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα φτάσει μέχρι το τέλος των χωρικών υδάτων του Καστελλόριζου και της Ρόδου.

«Οι έρευνες του Ορούτς Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Το εύρος των ερευνών του έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 3 χιλιάδες χιλιόμετρα. Εξακολουθούν να αναζητούνται πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου μέσω δισδιάστατων και τρισδιάστατων γεωλογικών ερευνών και συλλέγονται δεδομένα για να ανακαλυφθεί η υποβρύχια επέκταση της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας. Η προθεσμία της Navtex, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τα χωρικά ύδατα των νησιών Ρόδου και Καστελλόριζου», αναφέρει το δημοσίευμα της «Γενί Σαφάκ».

Υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στην ανατ. Μεσόγειο

Στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα στην Άγκυρα θα βρεθεί και πάλι η ανατ. Μεσόγειος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου. Πρώτα από όλα, θα συζητηθεί η πρόταση του ΓΓ του ΝΑΤΟ για διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα ενημερώσει για τις διπλωματικές επαφές που είχε σχετικά με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο. Παράλληλα, στη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στη Λιβύη στη σκιά και της συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Φαγέζ Ες Σαράζ, χθες στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και της αντίστοιχης του Χουλουσί Ακάρ με τον υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης, Φετχί Μπασάγα. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, θα συζητηθεί επίσης και η πρόταση του ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για επαναφορά της θανατικής ποινής.ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/
Πηγή: sigmalive.com, yenisafak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις