Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ένοχος ο Ρουπακιάς για δολοφονία Φύσσα - Διαβάστε αναλυτικά

 


Ένοχο έκρινε πριν από λίγο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το δικαστήριο το οποίο δικάζει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται η Χρυσή Αυγή.

Θα ακολουθήσει η απόφαση για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, για την επίθεση στο ΠΑΜΕ και για άλλες επιθέσεις.

Τέλος το δικαστήριο θα αποφανθεί εάν η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί την απόφαση, για την κομβικής σημασίας κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για την δολοφονία Φύσσα για όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ένοχοι κατά το κατηγορητήριο και οι υπόδικοι από εκείνους που έχουν εμπλακεί στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Διαβάστε αναλυτικά

Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για την δολοφονία Φύσσα.


Ένοχοι κατά το κατηγορητήριο και οι υπόδικοι οι 15 από τους 17 που έχουν εμπλακεί στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι ένοχοι.


Σχετικά με την επίθεση στους μετανάστες στην Σκάλα, τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι.

Η ιστορική δίκη

Καθ' όλη τη διάρκεια της πολυετούς διαδικασίας, οι περισσότεροι κατηγορούμενοι επέλεξαν να απουσιάζουν από το εδώλιο. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πλην τριών ατόμων, δεν εμφανίστηκε επί 5,5 ολόκληρα χρόνια στο δικαστήριο, παρά μόνο την ημέρα των απολογιών.


Αντιθέτως η μοναδική παρουσία που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στη δίκη, ήταν αυτή της Μάγδας Φύσσα, της μάνας σύμβολο στον αγώνα για δικαίωση στη μνήμη του δολοφονηθέντος γιου της και στον αγώνα κατά του φασισμού και ναζισμού.


Οι κατηγορούμενοι

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βάσει του υπ' αριθμ. 215/215 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που δημοσιεύθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, κάθισαν οι εξής 68 (με αλαφαβητική σειρά) κατηγορούμενοι : Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Αντώνιος Μπολέτης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλίας Παναγιώταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Πόπορη, Γεώργιος Ρουπακιάς, Σταύρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη, Γεώργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιός, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης.


Μόνο τρεις από τους παραπάνω κατηγορούμενους δεν είναι υπόλογοι για το βασικό αδίκημα που αφορά στην εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τη σύζυγο του δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, η οποία κατηγορείται μόνο για ψευδορκία, τον Θεόδωρο Στέφα, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και τον Αναστάσιο Χιλιό, που κατηγορείται για απλή οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση.


Δύο από τα, κατά το κατηγορητήριο, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, oι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή της Χρυσής Αυγής και ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αποκηρύσσοντας τις βίαιες πρακτικές πρώην συντρόφων τους. Ωστόσο, στο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το 2015 το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο μεν Μπούκουρας εμφανίζεται «επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της Κορίνθου» με ρόλο εντολέα ρατσιστικών επιθέσεων, ο δε Αλεξόπουλος ως «εκφραστής των θέσεων» της Χρυσής Αυγής με «δημόσια ρητορική μίσους» κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά κατά των ομάδων ή των ατόμων που έχει στοχοποιήσει η οργάνωση ως «φυλετικούς ή πολιτικούς της εχθρούς».


Οι κατηγορίες

Ειδικότερα τα αδικήματα:


Της Εγκληματικής Οργάνωσης αντιμετωπίζουν συνολικά 65 κατηγορούμενοι.


Της Διεύθυνση Οργάνωσης 18 κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι 17 εκλεγμένοι στις εκλογές του Ιουνίου 2012 βουλευτές του κόμματος. Ως μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης έχουν παραπεμφθεί 47 κατηγορούμενοι (39 κατηγορούμενοι δικάζονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής, ενώ οι υπόλοιποι δικάζονται και για άλλα κακουργήματα όπως ανθρωποκτονία και απόπειρες, διακεκριμένη οπλοκατοχή κλπ.)


Για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι κατηγορούνται ο Γιώργος Ρουπακιάς ως φυσικός αυτουργός και άλλοι 16 ως συνεργοί.


Για τη απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στς 12 Ιουνίου 2012 στο Πέραμα έχουν παραπεμφθεί 5 κατηγορούμενοι και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα 4 κατηγορούμενοι.


Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν διεξαχθεί στη χώρα μας όχι μόνο λόγω του πλυπρόσωπου αριθμού των κατηγορουμένων, αλλά και λόγω του τεράστιου όγκου του υλικού της δικογραφίας.

Ένοχα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση τα περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ένοχοι Μιχαλολιάκος κασιδιάρης λαγός παππάς και ματθαιοπολουλος


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις