Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Kυνηγητό και χημικά στο Mall


 Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Τα επεισόδια που ξέσπασαν μπροστά από το υπουργείο παιδείας στις 12.15 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής,  επεκτάθηκαν και στο γειτονικό Mall στο σταθμό της Νερατζιώτισσας.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν νεαροί μαθητές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Το κυνηγητό μεταξύ μαθητών και αστυνομίας κατέληξε στο γειτονικό εμπορικό κέντρο, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών τα οποία έπεσαν εντός των εμπορικών εγκαταστάσεων.

Πανικόβλητοι πολίτες που βρίσκονταν εκεί για τα ψώνια τους ή για να πιούν έναν καφέ στις καφετέριες του Mall, αιφνιδιάστηκαν και άρχισαν να τρέχουν δεξιά και αριστερά.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: 

 

 

Tι συνέβη στο Υπουργείο Παιδείας
 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν περίπου 40 άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες μέσα στο χώρο του υπουργείου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ρίχνουν χημικά και κρότου λάμψης στους μαθητές, κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ακόμα και στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Mall, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Οι μαθητές ζητούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

Ακόμα, ζητούν αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ζητούν να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Στην κινητοποίηση των μαθητών συμμετέχουν και καθηγητές, καθώς η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει σχετική στάση εργασίας.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από το φακό της «Ζούγκλας»:

 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις