Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Nέο κύμα ακρίβειας εν μέσω πανδημίας - Έρχονται ανατιμήσεις έως και 10% σε προϊόντα


 Του Δημήτρη Χριστούλια

Πολύ βαρύς εξακολουθεί να είναι ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν τα ελληνικά νοικοκυριά για να γεμίσουν το καθημερινό καλάθι, καθώς παρατηρούνται δεκάδες ανατιμήσεις σε

βασικά προϊόντα όπως είναι τα τρόφιμα και στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, νέες ανατιμήσεις έρχονται το επόμενο διάστημα σε ορισμένα προϊόντα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Πρόκειται για αυξήσεις έως και 10% σε μια περίοδο κατά την οποία χιλιάδες μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες βλέπουν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται ενώ προσπαθούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους είτε με τα επιδόματα ανεργίας είτε με τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, δηλαδή τα μηνιαία επιδόματα των 534 ευρώ. Οι ανατιμήσεις προκαλούν την έντονη δυσαρέσκεια των καταναλωτών πολλοί εκ των οποίων έχουν περιορίσει τις αγορές τους στα απολύτως αναγκαία.

Ειδικότερα το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανατιμηθούν το ελαιόλαδο και σπορέλαιο σε ποσοστό από 4% έως 10% , τα σοκολατοειδή κατά 6%, τα απορρυπαντικά κατά 5%, οι καραμέλες επίσης 5%, τα ντοματίνια 4% και τα εισαγόμενα εμφιαλωμένα νερά κυρίως τα ανθρακούχα σε ποσοστό 3%. Οι ανατιμήσεις αναμένεται να περάσουν σταδιακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ ανάλογα με τα αποθέματα που διαθέτουν τα καταστήματα τροφίμων στις αποθήκες τους.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Realnews, οι ανατιμήσεις πραγματοποιούνται από μεμονωμένες βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων και εισαγωγικές εταιρείες και όχι από το σύνολο των επιχειρήσεων. Μάλιστα εκτός από τα επώνυμα προϊόντα ελαιολάδου και σπορέλαιου , ανατιμήσεις θα γίνουν και σε κάποια αντίστοιχα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας δηλαδή σπορέλαια και ελαιόλαδα με την επωνυμία της εκάστοτε μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ .Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, οι ανατιμήσεις στα προϊόντα οφείλονται κατά κύριο λόγο στη μειωμένη παραγωγή που παρατηρείται σε ορισμένα από αυτά, στις καταστροφές που έχουν υποστεί κάποιες καλλιέργειες αλλά και στη διατήρηση των λειτουργιών εξόδων σε υψηλά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις