Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

S.O.S. / ΑΡΧΙΣAN TA OPΓANA - TPAΓΙΚΗ η OIKONOMIKH ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην Ελλάδα: Ανακοινώθηκε έλλειμμα 187,5%! - Η πλέον κατεστραμμένη οικονομία της EE


 Εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους στην Eλλάδα που πλέον κατέχει μία ακόμα θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε.: Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης της Ευρωζώνης ανήλθε στο 11,6% του ΑΕΠ από 2,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια με -187,5%!

Είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί από την έναρξη της σχετικής χρονολογικής σειράς, ενώ και η αύξηση του ελλείμματος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί.

Έλλειμμα κατεγράφη σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά η Ελλάδα έσπασε κάθε ρεκόρ με 187,4%!

Έπεται η η Ιταλία με 149,4%, κάτι απόλυτα λογικό αφού κτυπήθηκε καίρια η βόρεια βιομηχανική περιοχή της από την επιδημία.

Η Ελλάδα που είχε τα λιγότερα κρούσματα και τους λιγότερους θανάτους στην ΕΕ (πλην ανατολικών χωρών του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ), γιατί κατέρρευσε οικονομικά;

Ακολουθούν η Πορτογαλία (126,1%), το Βέλγιο (115,3%), η Γαλλία (114,1%), η Κύπρος (113,2%) και η Ισπανία (110,1%), ενώ το χαμηλότερο είχαν η Εσθονία (18,5%) και το Λουξεμβούργο (23,8%).

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν το Μνημόνιο του 2010 και τα όσα τραγικά για την Ελλάδα ακολούθησαν, το έλλειμμα ήταν στο 125% του ΑΕΠ!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις