Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Απάνθρωπη συμπεριφορά νηπιαγωγού σε 4χρονο κοριτσάκι

  


Τι απαντάει η νηπιαγωγός για το συμβάν

Το zougla.gr επικοινώνησε με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό, η οποία είναι και προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Χαλκίδας.

Η Σουλτάνα Ιορδανοπούλου παραδέχτηκε το περιστατικό λέγοντας ότι φέρθηκε «υπερβολικά» βγάζοντας το παιδί έξω στο κρύο για περίπου 2 λεπτά. Ωστόσο αναφέρει πως έπραξε έτσι διότι το κοριτσάκι έπαθε κρίση και ήταν εκτός εαυτού, όρμηξε εναντίον της και άρχισε να χτυπά τους συμμαθητές της, βάζοντας και τη μάσκα στο στόμα της. Μάλιστα μας αναφέρει ότι οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν άμεσα για το συμβάν, το οποίο και καταγράφηκε στα πρακτικά του νηπιαγωγείου. 

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Το έβγαλα έξω από την πόρτα και του μίλαγα συνέχεια λέγοντάς του ότι πρέπει να ηρεμήσει. Αμέσως μετά κάλεσα τη μητέρα του. Σίγουρα η αντίδρασή μου ήταν ακραία, αλλά έπρεπε να προστατέψω και τα άλλα παιδιά» αναφέρει. «Οι γονείς το απόγευμα ήρθαν στο σχολείο και συνεργαστήκαμε για τα επόμενα βήματα για τη βελτίωση του παιδιού» συμπληρώνει. Ανέφερε δε ότι η μητέρα που τράβηξε το βίντεο ενδέχεται να έχει «εκδικητική» συμπεριφορά εναντίον της. 

Όσον αφορά δε στις καταγγελίες για βιαιοπραγίες κατά παιδιών στο ίδιο νηπιαγωγείο, τις αρνείται κατηγορηματικά. 

Ακούστε τι μας είπε:

00:00
05:34

 

Αναζητούνται ριζικές λύσεις

Το zougla.gr επικοινώνησε με άλλους νηπιαγωγούς, καθώς πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερης ευαισθησίας. Η γνώμη τους συγκλίνει στο γεγονός ότι η ρίζα του προβλήματος είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς που μπορεί να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τη συμπεριφορά ορισμένων παιδιών μέσα στην τάξη. Το πρόβλημα, δε, διογκώνεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών, μια συνεργασία που είναι απαραίτητο να ξεκινάει από την αποδοχή ενός συγκεκριμένου προβλήματος συμπεριφοράς.

«Απαιτείται συγκατάθεση του γονιού για να κάνεις το οτιδήποτε με το παιδί, και πολλές φορές αυτή η συγκατάθεση δεν υπάρχει αν δεν αναγνωρίζεται το πρόβλημα» μας αναφέρουν. Θα έπρεπε, δε, να υπάρχει συγκεκριμένος χώρος απομόνωσης όταν αυτό απαιτείται, αλλά και η υποστήριξη δεύτερου εκπαιδευτικού. Για το συγκεκριμένο συμβάν, η νηπιαγωγός Σουλτάνα Ιορδανοπούλου μάς ανέφερε ότι εκείνη την ώρα δεν ήταν δυνατόν να ζητήσει βοήθεια από δεύτερη νηπιαγωγό.

«Το πιο σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι οι αναγκαίες παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται πριν από την ηλικία του νηπιαγωγείου» τονίζεται χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις